Next Magazine
Image default
Huishoudelijk

4 belangrijke punten bij het inrichten van je woonkamer

Voordat je het weet is het alweer Kerstmis, en dus winter. Dat zijn natuurlijk ontzettend gezellige dagen. Wel moet je daarvoor de woonkamer inrichten. Het is belangrijk om de échte Kerstmis sfeer te hebben. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die hun huis, maar voornamelijk de woonkamer, doen inrichten per seizoen stukken gelukkiger zijn, dan mensen die het niet doen. Op Kerstmis en Nieuwjaar na, is de winter natuurlijk vooral koud en grauw.

Activiteiten in de woonkamer?

Belangrijk om vooraf in kaart te brengen is welke activiteiten je doet in de woonkamer. Doe je er bijvoorbeeld ook eten en werken? Of lig je alleen s’ avonds op de bank naar de televisie te kijken? Pak hiervoor een kladblok en schrijf voor jezelf, maar ook je omgeving, op welke bezigheden er allemaal zijn in de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld spelende kinderen, dan is opbergruimte belangrijk. En als je graag films kijkt, dan is het wel zo prettig om dimbaar licht te hebben.

Welke stijl heb je?

Ga je voor de Scandinavische, wereldse of toch de industriële woonstijl? Dat is een vraag die gemakkelijk te beantwoorden lijkt. Alleen moet je nu op zoek gaan naar spullen die in elkaar overlopen. Een moderne bank kopen, dat kan iedereen. Maar een moderne bank kopen die matched met de moderne keuken en de moderne eettafel, dat is nog niet zo gemakkelijk. Maak daarom een moodboard voor jezelf. Hierin kun je allemaal kleuren zetten, verschillende banken, verschillende keukens en ook jezelf laten inspireren door andere moodboards op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest.

De juiste indeling

Voordat je naar de woonwinkel gaat moet je er wel zeker van zijn dat alles past. Maak daarom een volledige indeling van de woonkamer. Hierdoor krijg je ook inzichtelijk hoe alles zit qua belichting. En de televisie moet natuurlijk ook niet naast de speeltafel van de kinderen. Noteer alles op de indeling. Doe dit ook zo precies mogelijk. Denk hierbij ook aan de inch cm omrekenen. Ben je namelijk een liefhebber van de ochtendzon? Dan moet je ook daar rekening mee houden qua indeling. Extra hulp nodig? Je kunt ook kijken op berekenen.nl.

Zo creëer je opbergruimte

Heb je veel spullen in huis, door bijvoorbeeld de kinderen. Dan is het wel zo fijn om alles gemakkelijk te kunnen opruimen. Het is namelijk niet zo’n gezellig gezicht als je bezoek over de vloer hebt en het is een grote chaos in de woonkamer. Zo kun je specifieke banken kopen die onderin verschillende lades hebben. Hierdoor ben je geen extra ruimte kwijt, maar heb je alsnog spullen opgeruimd. Hou dit daarom als belangrijk punt in je hoofd.

https://www.berekenen.nl/