Next Magazine
Image default
Eten en drinken

Barcodes op voedingsmiddelen

Een aantal dingen zijn heel erg belangrijk bij het produceren van voedingsmiddelen. Hierbij moet je denken aan de hygiëne, efficiëntie, zekerheid en snelheid. Het is heel erg belangrijk dat ieder product met een zekere zorgvuldigheid wordt gemaakt en bereid natuurlijk. Niet enkel het bereiden en het verpakken van de voedingsmiddelen zijn belangrijke processen. Het coderen van deze producten zijn eigenlijk in principe van even groot belang. Wanneer de codering verkeerd gaat, kan dit erg vervelende gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de houdbaarheidsdata verkeerd worden gedruk. Onlangs is het bij een product in een supermarkt fout gegaan met het aangeven van de ingrediënten. Als gevolg hiervan moesten alle producten teruggeroepen worden uit de supermarkt. Het coderen is een vak apart en vereist de juiste precisie. Het is daarom van groot belang dat de codeer processen zo soepel mogelijk verlopen.

 

Voor het coderen van producten, artikelen en voedingsmiddelen zijn daarom verschillende soorten codeer printers op de markt. Dit werd voorheen eigenlijk altijd met de hand gedaan. Dit werd in het verleden nog met de hand gedaan, tegenwoordig is er een veel snellere omloop in producten en wordt ook veel meer geproduceerd.

 

Er zijn heel veel soorten codeer printers. Je hebt bijvoorbeeld lasersystemen, continuous inkjet systemen, de dod printer, thermo transfersystemen en de hot foil printer. Elk systeem is weer anders en heeft zijn eigen specificaties en is weer voor een bepaald gebied bedoeld. Een hot foil printer is bijvoorbeeld goed te betalen, erg betrouwbaar en snel. Dit is een van de meest betrouwbare printers om mee te coderen en is ook nog eens het makkelijkste te bedienen. De codering van de hot foil printer doet het goed op praktisch bijna alle materialen: karton, papier, leer, folie, textiel en plastic. Het is daarnaast ook zeer goed bestand tegen krassen en vegen en verdere invloeden van buitenaf. De codering is meteen droog waardoor het dus direct verpakt kan worden om daarna te vervoeren.

 

http://www.kba-metronic.com/nl/