Next Magazine
Image default
Financieel

Een aantal uitvaartverzekeringen gepresenteerd

Heb jij wel eens gehoord van uitvaartverzekeringen? Het houdt simpelweg in dat jij je laat verzekeren voor je eigen uitvaart. Dit kan een enigszins ongemakkelijk beeld opleveren maar het is wel de moeite waard om hierover na te denken. Immers is het zo dat een uitvaartverzekering alles een stuk makkelijk maakt voor de nabestaanden. Hierbij kan je denken aan de financiële kosten die opeens grotendeels gedekt worden door de verzekering en aan het feit dat veel van tevoren geregeld kan worden voor de nabestaanden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een uitvaartonderneming te kiezen. 

De prijs van een uitvaart
De prijs van een uitvaart is natuurlijk niet alleen in geld te berekenen. De grootste prijs zit hem in de emotionele verwerking die nabestaanden zullen betalen. Desalniettemin kost je eigen uitvaart gewoon geld, hierbij kan je al snel denken aan een bedrag van rond de 5000 euro. Zelfs als jij dat bedrag gewoon kan ophoesten is het natuurlijk zo dat op het moment van overlijden de rekening van jou tijdelijk geblokkeerd wordt. Dit heeft als gevolg dat de nabestaanden niet bij de rekening kunnen en het bedrag zelf moeten ophoesten. Deze onaangename constructie kan worden voorkomen door te kiezen voor een uitvaartverzekering. 

Verschillen in budget
Natuurlijk is het zo dat er voor iedereen verschillen in budget zijn. Dit heeft niet alleen te maken met het bedrag dat jij op jouw rekening hebt staan maar tevens met het feit dat niet iedereen hetzelfde beeld heeft bij een uitvaart. Voor de een moet het heel eenvoudig, voor de ander wat uitgebreider. Hier is natuurlijk de ruimte voor en er zijn verschillende mogelijkheden binnen het budget dat jij graag wilt gebruiken voor de uitvaart. 

Verzekeringen genoeg
Er zijn dus verzekeringen genoeg als jij graag de kosten van de uitvaart wilt dekken of de voorbereiding van de uitvaart soepel wilt laten lopen. Je kan kiezen voor het naturapakket, de kapitaalverzekering en de sommenpolis. Het naturapakket is de mogelijkheid om naast een bedrag dat in kosten gedekt wordt tevens een uitvaartonderneming te krijgen. Dit scheelt regelen voor de nabestaanden. De kapitaalverzekering draait om het geven van geld aan de nabestaanden voor het regelen van de uitvaart en de sommenpolis enkel om het uitkeren van een bepaald bedrag. 

 

Op Zeker.com kun je terecht als je wilt besparen op jouw uitvaartverzekering.