Next Magazine
Image default
Financieel

Fouten in personeels- en salarisadministratie voorkomen

De administrateur van een bedrijf is niet alleen belast met de boekhouding van een bedrijf, dat bestaat uit onder andere het bijhouden van bankafschriften en het ordenen van facturen. De salarisadministratie en personeelsadministratie maken namelijk ook een groot deel uit van de taken van de administrateur. De personeelsadministratie omvat alle verlofaanvragen en ziekmeldingen van personeelsleden, waarbij het van belang is dat alle personeelsgegevens correct zijn ingevuld. Personeelszaken zijn om die reden erg gecompliceerd, waardoor fouten snel gemaakt zijn. Dit wil je als ondernemer uiteraard ten alle tijden proberen te voorkomen.

Ook fouten in de salarisadministratie zijn ‘not done’. Wanneer er namelijk foutieve verwerkingen zitten in de personeelsadministratie, is de kans enorm groot dat de salarisadministratie ook incorrect zal geschieden. De salarisadministratie is namelijk gebaseerd op de verwerking van de personeelsgegevens. De loonadministratie bestaat onder andere uit het verwerken van loongegevens, controleren van loonstroken en de loonberekening. Ook zal de salarisadministrateur zich moeten inzetten om vragen van personeelsleden over deze loonverwerking te kunnen beantwoorden en onderbouwen.

Al met al komt er dus heel wat kijken bij de personeels- en salarisadministratie. Het is daarom van groot belang dat dit zorgvuldig gedaan wordt. Echter, om die reden kost het ook veel tijd en energie, wat niet elke ondernemer heeft. Het uitbesteden van salarisverwerking en personeelsgegevens om de taken van de administrateur op orde te krijgen, is zo een wijze stap om te zetten als startende ondernemer. Omdat CBBS volledig thuis is in zaken die de salaris- en personeelsadministratie betreft, helpen wij u hier graag bij. Wij hebben veel ervaring in ons vakgebied en zijn een kleinschalig bedrijf, dat gesteld is op het persoonlijk contact met de klant. Wij vinden het belangrijk dat de salarisadministratie op de juiste manier verloopt voor zowel de werkgever als de werknemer(s). Neem dus graag contact met ons op over de mogelijkheden!

https://www.cbbs.nl/