Next Magazine
Image default
Financieel

Met bewindvoering Rotterdam alles weer op orde. Hoe doe je dat?

Er zijn momenten dat je in de problemen kunt komen met je financiën. Je kunt schulden krijgen omdat je opeens de rekeningen niet meer kunt betalen. In sommige gevallen kom je niet meer zelf eruit en heb je hulp nodig. Je zou dan met hulp van bewindvoering weer alles op orde kunnen krijgen zodat je weer een zorgeloos leven kunt hebben zonder schulden. Hoe je dat kunt doen? Dat leggen wij je uit.

Wanneer heb je hulp nodig van bewindvoering?

Het kan soms zijn dat je in de schulden raakt door financiële problemen. Soms kun je er zelf weer uitkomen en in sommige gevallen is dat onmogelijk omdat de schuld te hoog is. Je gaat dan zelf op zoek naar hulp voor je schulden of vraagt een instantie om hulp. Je komt dan terecht bij bewindvoering. 

Een bewindvoering kan samen met je kijken hoe je het beste kunt worden geholpen om je schulden op te lossen. Er zijn een aantal mogelijkheden die je kunt doen als je onder bewindvoering gaat. Het zou kunnen zijn dat je alleen met budgetbeheer gemakkelijk van je schulden kunt afkomen, maar het kan ook zijn dat je meer hulp nodig hebt en dan kom je onder beschermingsbewind.

Wie mag bewindvoering zijn?

Als je zelf bewind aanvraagt, is het mogelijk dat je zelf de persoon aanwijst die voor jou de geldzaken regelt. Dat zou een familielid, kennis of vriend kunnen zijn die je vertrouwt. Wanneer de rechter oordeelt dat die persoon goed genoeg ervoor is wordt die benoemd tot bewindvoerder. Soms kan het zijn dat je een bewindvoerder krijgt aangewezen en als je niemand weet kun je zelf op zoek naar een bewindvoerder.

Bewindvoering is ingrijpend want je kunt zelf niet meer je geldzaken regelen. Dat wordt voor je geregeld. Een van de bewindvoering waar je terecht kunt, is bewindvoering Rotterdam voor alle schulden. De bewindvoering Rotterdam zorgt dat alles weer op orde komt. Er wordt samen met jou een plan opgemaakt om je schulden op te lossen.

De rechten en plichten van een bewindvoerder

Een bewindvoerder let erop dat je inkomsten ontvangt, zoals bijvoorbeeld loon of toeslagen. Als je een uitkering hebt zal de bewindvoerder hier ook naar kijken. Als je een bewindvoerder hebt zal deze jouw rekeningen betalen. 

Voor dagelijkse uitgaven ontvang je leefgeld van de bewindvoerder. Een bewindvoerder doet de belastingaangifte en vraagt toeslagen en uitkeringen aan als dat nog niet is gebeurd. De bewindvoerder houdt alle inkomsten en uitgaven bij in een administratie. Deze administratie moet een bewindvoerder jaarlijks aan een rechter laten zien. 

Hoe vraag je bewindvoering aan?

Het goede moment om bewindvoering aan te vragen is wanneer je niet meer in staat bent je geldzaken te regelen of schulden zelf op te lossen. Als je een bewindvoerder aanvragen wilt kan dit via een kantonrechter. Je kunt ook een aanvraag doen voor bewindvoering bij bewindvoering Rotterdam. Heb je nog vragen dan kun je gratis een adviesgesprek aanvragen bij bewindvoering Rotterdam.