Next Magazine
Image default
Kinderen

Versterking van de gezondheid van je kind

Versterking van de gezondheid van je kind

Elke jongere heeft immuunversterkende voedingsstoffen nodig die te vinden zijn in fruit en groenten. Dergelijke voedingsstoffen kunnen de synthese van infectiebestrijdende witte bloedcellen en interferonen stimuleren. Volwassenen kunnen ook worden beschermd tegen chronische ziekten door een dieet met veel fruit en groenten te eten. En net als volwassenen hebben de kinderen op verschillende manieren baat bij lichaamsbeweging. Het is van cruciaal belang om kinderen actief te houden om hun cardiovasculaire systeem gezond te houden en om de hoeveelheid natuurlijke killercellen te vergroten. Kinderen kunnen levenslange gewoonten ontwikkelen en leren hoe ze een verscheidenheid aan oefeningen kunnen doen wanneer ze in groepen sporten in plaats van alleen. Wandelen en fietsen of sporten zijn allemaal goede opties voor gezinstrainingen. Als je kind nog jong is, kan hij of zij oefenen op een loopfiets.

Zorg voor emotionele gezondheid

Pak je portemonnee heren en koop af en toe een ijsje of traktatie voor je kind. Je hebt het druk, maar geef ze niet het gevoel dat je er niet voor ze bent. Onthoud dat de geestelijke gezondheid van kinderen net zo belangrijk is als de geestelijke gezondheid van volwassenen. Kinderen met een gezonde geestelijke gezondheid doen het thuis, op school en in sociale situaties goed. Het is van cruciaal belang om vanaf jonge leeftijd mentaal welzijn te bevorderen. Het is te wijten aan het feit dat veel psychische problemen al in de kindertijd kunnen beginnen. Wees dus niet bang om met je kind over zijn of haar gevoelens te praten. Het kan hen helpen niet alleen hun eigen gevoelens te begrijpen, maar ook die van anderen. Het kan ook toekomstige open en eerlijke discussies aanmoedigen. Als je kind een nieuwe mijlpaal bereikt of slaagt op school of met een activiteit, feliciteer je kind dan. Houd er ook rekening mee dat je redelijke doelen voor je kind stelt. Het stellen van doelen die onverenigbaar zijn met hun capaciteiten en verlangens kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid en een laag zelfbeeld. En tot slot is het vinden van vrienden en communiceren met hen ook belangrijk. Laat je kind zijn sociale omgeving uitbreiden en zijn interpersoonlijke vaardigheden verbeteren.

Laat ze helpen in de keuken

Gezonde maaltijden serveren aan een kind is niet hetzelfde als het aanleren van gezonde gewoonten. Door hen te laten helpen bij het bereiden van maaltijden, zullen ze leren hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden. Of laat ze gewoon ​​je clutch vasthouden terwijl jullie samen boodschappen doen. Hen betrekken bij klusje en verantwoordelijkheden zal hen andere levensvaardigheden leren, zoals metingen en geduld.

Maak van jezelf iemand naar wie ze kunnen opkijken

Als het gaat om het opvoeden van een kind, zijn er veel opties en aspecten om te overwegen. Ze kunnen alles omvatten, van voeding tot fysieke activiteit tot bevordering van de geestelijke gezondheid. Een kind leren het juiste te doen is niet altijd gemakkelijk. Houd er echter rekening mee dat ze voortdurend naar hun ouders of verzorgers zullen kijken voor begeleiding. Het beste wat een ouder dus kan doen voor de gezondheid van zijn kind, is zelf een gezonde en veilige levensstijl te leiden. Jij  als ouder moet altijd onthouden dat jonge en liefdevolle, beïnvloedbare ogen kijken. Of dat nu betekent dat je elke dag zonnebrandcrème moet opdoen of veel fruit en groenten moet eten.