Next Magazine
Image default
Gezondheid

5 voordelen van een relatiebureau

Heb je al vaak geprobeerd om via een datingapp een leuke afspraak te krijgen? Maar ging er iedere keer iets mis waardoor je op het punt gekomen bent dat je geen zin meer hebt om op deze manier een partner te vinden? Er is nog een andere mogelijkheid, namelijk een relatiebureau. En dat heeft veel voordelen ten opzichte van zelf op zoek gaan naar een partner.

Een persoonlijke aanpak

Een profiel op een datingsite invullen is nog niet zo eenvoudig. Welke foto’s kies je daarvoor, wat vertel je allemaal over jezelf? De ruimte die je hebt om jezelf voor te stellen is natuurlijk nooit genoeg om jouw leuke persoonlijkheid en je wens voor een geschikte partner in uit te drukken. Bij een relatiebureau hoef je je daar geen zorgen om te maken. Je krijgt een persoonlijk intakegesprek met een vast aanspreekpunt, waarin ruim de tijd wordt genomen om jou te leren kennen. Met de consulente bespreek je je plannen voor de toekomst. Je geeft aan wat je zoekt in een partner en je kunt ook vertellen wat je liever niet wilt. Het voordeel is, jouw eventuele toekomstige partner krijgt ook zo’n uitgebreid gesprek. Zo kan er nog beter gekeken worden wie van de mensen die bij het relatiebureau ingeschreven zijn, bij elkaar passen.

Minder kans op een teleurstellende date

Bij een relatiebureau schrijf je je alleen in als je serieus op zoek bent naar een partner. Dat zorgt ervoor dat de afspraken die je met een potentiele partner hebt, minder vrijblijvend zijn. En dat betekent weer dat de kans een stuk kleiner is dat je afspraak niet op komt dagen. Of dat je na de eerste date niets meer van deze persoon hoort. Bij een relatiebureau is er dus meer zekerheid op een werkelijke ontmoeting. En bovendien krijg je altijd een terugkoppeling na de ontmoeting. Ook als de andere partij geen vervolgafspraak wil maken.

Hulp bij de voorbereiding van een ontmoeting

Heb je al een paar jaar niet meer met iemand serieus afgesproken? Dan kan het onwennig zijn. Bij het relatiebureau krijg je tips om de eerste ontmoeting zo ontspannen en gezellig mogelijk te laten verlopen. Want de eerste indruk blijft natuurlijk altijd nog belangrijk, zelfs als jullie op papier prima bij elkaar lijken te passen. Je kunt dus gerust aan de consulente van het relatiebureau tips vragen voor een leuke activiteit. Op welk tijdstip spreek je bijvoorbeeld af en ga je alleen koffie drinken of wil je ergens gaan eten? Alle vragen die je hebt met betrekking tot de eerste ontmoeting kun je kwijt, zodat je met vertrouwen de afspraak tegemoet kunt zien.

De grootste kans op een leuke relatie

Met alle voordelen van het relatiebureau mogen we natuurlijk het belangrijkste niet vergeten. Bij een relatiebureau is er 75% kans dat je binnen een jaar na het inschrijven, een vaste relatie hebt. Dat wil misschien niet altijd zeggen dat de eerste afspraak direct een succes wordt. Maar met zoveel mensen die zich bij een relatiebureau inschrijven, is de kans dus duidelijk groot dat je je partner voor het leven vindt.