Next Magazine
Image default
Meubels

Het is tijd om jouw werkplek te ontwerpen!

Een goede werkplek is essentieel voor je productiviteit, zeker als je veel vanuit huis moet werken. Als het een plek in je huis is dient het er extra leuk uit te zien! In deze blog geven we enkele tips en ideeën om te zorgen dat jij een leuke werkplek kan ontwerpen.

Onze ideeën

 1. Minimalistisch ontwerp: Een minimalistische werkplek is georganiseerd en netjes en heeft weinig afleidingen. Kies voor eenvoudige meubels en accessoires in neutrale kleuren voor een rustgevende werkplek.

 2. Vintage look: Als je van een retro stijl houdt, kun je kiezen voor een vintage look voor je werkplek. Kies voor vintage meubels en accessoires, zoals een ouderwetse typemachine of een antieke bureaulamp, om een gezellige sfeer te creëren.

 3. Industriële stijl: De industriële stijl heeft ruwe, onbewerkte materialen en geeft een robuuste uitstraling. Kies voor een stalen bureau en metalen kasten voor een industriële look. Dit zorgt ook voor een moderne werkplek.

 4. Botanisch ontwerp: Voor een werkplek met een botanisch ontwerp, voeg je veel planten toe om een groene en ontspannen sfeer te creëren. Kies voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals varens, cactussen of vetplanten.

 5. Kleurrijke stijl: Als je van kleur houdt, kun je een werkplek creëren met felle kleuren. Kies voor een kleurrijk behang of verf de muren in een felle kleur. Combineer met kleurrijke accessoires om je werkplek echt op te fleuren.

Hoe creëer je thuis een goede werkplek?

Een goede werkplek thuis is belangrijk voor het bevorderen van productiviteit en het verminderen van afleidingen. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een goede werkplek thuis:

 1. Kies een rustige plek: Kies een rustige plek in huis waar je niet gestoord wordt door huishoudelijke taken of andere gezinsleden.

 2. Investeer in een goede stoel en bureau: Een ergonomische stoel en bureau zijn essentieel voor een goede houding en om rugpijn en andere klachten te voorkomen.

 3. Zorg voor goede verlichting: Goede verlichting is belangrijk voor het voorkomen van vermoeide ogen en hoofdpijn. Zorg voor voldoende daglicht en investeer in goede verlichting voor als het donker is.

 4. Houd je werkplek georganiseerd: Een georganiseerde werkplek helpt bij het verminderen van afleidingen en zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie: Een goed geventileerde werkplek is belangrijk voor een gezonde werkomgeving en kan helpen vermoeidheid te verminderen.

 6. Vermijd afleidingen: Zorg ervoor dat je werkplek vrij is van afleidingen zoals televisies, social media of andere dingen die je kunnen afleiden van je werk.

 7. Maak een planning: Maak een planning voor je dagelijkse taken en stel doelen om jezelf gemotiveerd te houden en om ervoor te zorgen dat je productief blijft.

 

https://www.bitcom.nl/moderne-werkplek/