Next Magazine
Image default
Sport

De juiste tennisschoenen

Je weet vast, als ervaren tennisser, hoe lastig het soms is om een goede grip te hebben op de ondergrond waarop je speelt. Of je nou buiten of binnen speelt, je moet de te allen tijde heel wendbaar zijn en constant van rechts naar links en van achteren naar voor rennen.

 

Wanneer je zo veel voor- en achteruit loopt en ook nog eens van links naar rechts is het belangrijk dat je genoeg grip hebt op de ondergrond waarop je speelt. Ten eerste is dit belangrijk omdat je natuurlijk voluit wil presteren tijdens het spelen van tennis. Daarnaast is het op de langere termijn ook heel belangrijk om gezond te blijven. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je alle onderdelen van je lichaam zo sterk mogelijk blijven. Wanneer jij je af wilt zetten en je glijdt weg op de baan is er natuurlijk een grote kans dat je jezelf pijn gaat doen en zo een blessure veroorzaakt. Met goede schoenen heb je meer kans om dit soort dingen te voorkomen.

 

Er zijn zoals bekend verschillende soorten tennisbanen. Iedere baan heeft zijn eigen eigenschappen en het is dus ook belangrijk om schoenen te kopen die goed op de eigenschappen van de baan aansluiten. Het is heel belangrijk daar van tevoren goed naar te kijken. Een goed voorbeeld van kwalitatief goede schoenen zijn k swiss tennisschoenen. Deze schoenen hebben een breder voetbed ten opzichte van andere tennisschoenen. Ze bieden meer steun en comfort en zijn door het brede voetbed ook heel erggeschikt voor mannen en vrouwen met brede voeten. De schoen wordt gemaakt door middel van K-EVA technologie en heeft daardoor de beste demping die je je maar kan wensen. Het zorgt ook voor een meer duurzame schoen. Er is op de zool ook een extra beschermlaag aangebracht die ervoor zorgt dat je extra profiel hebt en daardoor dus een betere grip hebt. Dit zal slijtage voorkomen waardoor je schoen dus een veel langer meegaat. Naast dat de k swiss schoenen erg functioneel zijn, zijn ze ook nog eens modieus. Met een paar tennisschoenen van k swiss kan het bijna niet fout gaan. Nu nog zorgen dat je de bal raakt natuurlijk.

https://www.kctennis.nl/