Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Goede doelen starten een loterij

Een goed doel heeft als doel zo veel mogelijk geld op te halen om dit geld te gebruiken bij hun missie.Helaas hebben goede doelen het moeilijk om genoeg inkomsten te verwerven om bij hun te gebruiken.  Mensen zijn namelijk kritischer geworden tegenover goede doelen. Ze betwijfelen of het geld wel echt besteedt wordt aan het goede doel en niet in de zakken gaat van hoge bestuursleden. Er komen ook steeds meer goede doelen bij waardoor concurrentie hoog wordt en de economie helpt ook niet echt mee ondanks dat de economie aan het groeien is. Door wijzigen in de wet is het echter wel makkelijker een loterij te starten als goed doel. Is dit de manier voor goede doelen om toch geld binnen te harken om hun goede doel te behalen?

Door het nieuwe platform Fair Share is het dus mogelijk een loterij te starten als je een goed doel hebt. Er zijn al veel goede doelen in Nederland die deelnemen aan een loterij. Denk aan de Vriendenloterij die een groot aantal goede doelen onder zich heeft. Een deel van de inkomsten van de loterij wordt gebruikt bij de goede doelen. Dit is voor de loterij een slim idee aangezien meer mensen er voor kiezen deel te nemen met de loterij omdat goede doelen geholpen worden. Daarnaast kun je ook nog geld winnen. Voor de goede doelen is het fijn dat er een nieuwe inkomstenbron is in tijden waar het erg lastig is mensen zo ver te krijgen geld te geven voor een goed doel. Ondanks de winkans loterijen vinden mensen het toch leuk mee te doen.

Er zijn momenteel ruim 32.000 goede doelen waarvan 200 goede doelen onder de Postcode Loterij, Lotto of Staatsloterij vallen. Veel goede doelen krijgen dus geen geld binnen via loterijen terwijl ze dit wel graag willen. Grote goede doelen hebben daar dus een voordeel terwijl alle goede doelen het recht er op hebben.

https://www.vergelijkloterij.nl/