Next Magazine
Image default
Sport

Sla nooit meer een training over

Of je nu een fanatieke sporter bent of wat minder fanatiek, het komt altijd wel eens voor dat je eigenlijk weinig tijd hebt om te trainen. Ook kan het voorkomen dat je om wat voor reden dan ook de deur niet uit kan gaan, terwijl je eigenlijk een training sessie buiten de deur gepland had.
Ik zelf heb er altijd last van dat ik nadat ik een training gemist heb spijt heb. Dit terwijl ik toch ook niet altijd zin heb om te trainen. Ga ik wel trainen dan heb ik daar nooit spijt van en heb ik altijd een voldaan gevoel als ik na de training onder de douche sta.

Alternatieve training thuis

Om toch te kunnen trainen, ook als ik weinig tijd heb of de omstandigheden ervoor zorgen dat ik niet de deur uit kan gaan ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheid om thuis te trainen. Als fervent multi-sporter en duursporter sport ik natuurlijk het liefste buiten, maar nood breekt wetten.
In mijn zoektocht heb ik echter een roeitrainer ontdekt. Het grote voordeel van een roeitrainer is dat je in één en dezelfde training een full-body work-out kunt doen en tegelijkertijd een cardio training doet.

Ook in korte tijd resultaat

Hoewel het natuurlijk wel mogelijk is lange trainingen te doen is het zeker ook mogelijk om in korte tijd jouw portie inspanning/beweging te krijgen. Een half uurtje heb je eigenlijik wel altijd minimaal nodig. Je kunt bijvoorbeeld een rustige hersteltraining doen waarbij je 3×10 minuten matig intensief roeit en tussendoor rekoefeningen doet. Iets totaal anders is een HIIT training waarbij je gedurende korte periodes echt ‘alles uit de kast’ trekt. Bij zo een HIIT training is een goede warming up en cooling down wel iets om extra aandacht aan te besteden.

Mijn ervaring is dat dit soort trainingen ook bijdragen als je andere sporten doet. Je verbeterd jouw conditie, traint veel verschillende spiergroepen en afhankelijk van de soort workout verbeter je het herstel na een zware training. Ben je enthousiast geworden bekijk dan eens waar je op moet letten als je de beste roeitrainer voor jou wilt uitkiezen.