Next Magazine
Image default
Eten en drinken

De makkelijkste drankspellen voor thuis!

Drankspellen voor thuis

Alles om ons heen wordt duurder en duurder, ook de avondjes zuipen met je vrienden in de stad. Het is in 2023 niet meer gek om voor een biertje €3 te betalen, sterker nog dat is heel normaal geworden. Het is daarom niet gek om als studenten en jongeren een avondje in de kroeg wat vaker over te slaan. In plaats daarvan blijf je misschien liever thuis een paar biertjes drinken met je vrienden? Wij zorgen ervoor dat dit geen saai avondje hoeft te zijn. Met een paar makkelijke en leuke drankspellen zorgen wij dat een avondje thuis minstends zo leuk wordt als in de kroeg. 

Gemakkelijke en leuke drankspelletjes

Een drankspel moet niet te ingewikkeld zijn, je wilt een avondje zuipen met je vrienden en niet een heel boek met spelregels doornemen. Zorg er dus voor dat je een lekker makkelijk spelletje speelt waarbij genoeg bier gedronken kan worden. De makkelijste drankspelletjes zijn die met een spel kaarten of een setje dobbelstenen. Het prettige hiervan is dat je niet apart een drankspel hoeft te kopen of allerlei attributen in huis hoeft te halen. 

Met een pakje speelkaarten kunnen we de volgende drankspellen spelen:

  •  Hoger of lager? Dit spel is zo makkelijk dat iedereen het binnen secondes zal snappen. De dealer gooit een kaart op en vraagt alleen aan de speler of de volgende kaart hoger of lager zal zijn, bij een fout antwoord wordt het drinken. 
  • Paardenrace.
  • Kingen.

Met een setje dobbelstenen kunnen we de volgende drank spelletjes spelen:

  • Mexen.
  • Hoogste wint.

Een drankspel hoeft niet moeilijk te zijn

Zoals je ziet hoeft een drankspel echt niet moeilijk te zijn, je kan van alles zelf bedenken. Veel oude spellen en kaartspellen zijn prima te spelen als drankspelletje. Bedenk samen met je vrienden wat voor drank regels jullie willen maken bij een bepaald spelletje. Heb je een leuk spel bedacht? Deel het met ons!