Next Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Drum Grill BBQ: Een stap-voor-stap handleiding voor grillen met een trommel rookoven

Als u op zoek bent naar een leuke en heerlijke manier om uw favoriete maaltijden te bereiden, dan is een drumgrill BBQ de perfecte manier om het te doen. Drum grills zorgen voor een unieke smaak aan uw voedsel dat je niet kunt krijgen van een ander type grill. Bovendien zijn ze ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. In deze stap-voor-stap gids laten we je zien hoe je het meeste uit je drum grill BBQ haalt. Van het voorbereiden en kruiden van uw voedsel tot het regelen van de temperatuur, we lopen met u door elke stap van het proces. Zodra u de basis onder de knie heeft, kunt u met gemak perfecte, smakelijke maaltijden bereiden. Dus pak je trommelgrill en laten we beginnen!

 

 

Wat is een drum grill BBQ?

Trommelgrills zijn een type barbecue grill die een trommel gebruikt als het kookoppervlak. Ze zijn een van de meest efficiënte manieren om te grillen voor grote hoeveelheden mensen op hetzelfde moment. Er zijn verschillende maten van drum grills die overal kan houden van 25 pond tot 400 pond vlees. Deze grills bestaan uit een grote cilindrische kooktrommel die altijd horizontaal staat. De trommels worden gebruikt als “grill” omdat zij het oppervlak vormen waarop het voedsel wordt geplaatst en gekookt. De trommels zijn gemaakt van gietijzer en worden verwarmd door houtskool of houtsnippers op de bodem van de trommel te leggen. De roosters zijn laag en horizontaal, daarom wordt het een “trommel”-grill genoemd.

 

Uw trommelgrill voorbereiden

Voordat u begint met grillen, moet u ervoor zorgen dat uw trommelgrill goed voorbereid is. Zorg er eerst voor dat uw houtskool vers is en niet maandenlang in uw garage of schuur heeft gelegen. U wilt houtskool kopen die direct klaar is voor gebruik. Het moet ruiken alsof het klaar is om te branden. Oude houtskool is gewoon oude houtskool. Het zal niet zo goed werken als verse briketten.

Vervolgens moet u de houtskoolbriketten uit elkaar halen. Trommelgrills gebruiken meestal houtskoolbriketten. U wilt geen houtskoolblokken gebruiken. Briketten zijn speciaal gemaakt voor grills en hebben een lagere verbrandingstemperatuur dan houtskoolblokken. Zorg ervoor dat u uw briketten uit elkaar haalt, zodat ze klaar zijn om te worden aangestoken.

Het is ook belangrijk om uw grill schoon te maken voordat u begint met grillen. Zorg ervoor dat u uw rooster schrobt met een staalborstel. Dit verwijdert overtollige koolstof of resten van vorige grillsessies.

 

Uw eten kruiden

Voordat u begint met koken, is het belangrijk om uw eten te kruiden. Door uw eten te kruiden krijgt het een heerlijke smaak en smaakt het nog beter. U kunt uw eten op verschillende manieren kruiden voordat u het op de grill legt. Eén methode is om uw eten in te smeren met olie. Dit zal smaak toevoegen en ervoor zorgen dat je eten niet aan de grill blijft plakken. Een andere manier om je eten te kruiden is door kruiden of specerijen toe te voegen aan je eten voordat je het in de olie zet. Zo kunnen de kruiden of specerijen in het voedsel worden opgenomen, wat veel smaak toevoegt. De laatste methode is om zout of peper op het voedsel te strooien zodra het op de grill ligt. Dit zal het eten kruiden terwijl het kookt, waardoor het eten nog lekkerder wordt. Je eten kruiden voordat je het grilt, zorgt ervoor dat het fantastisch smaakt.

 

De temperatuur regelen

De temperatuur van je grill regelen is belangrijk als je je eten perfect wilt bereiden. Als u de temperatuur van de grill niet goed regelt, kan uw eten verbranden. Als u uw eten verbrandt, is het oneetbaar en moet u helemaal opnieuw beginnen. Er zijn een paar dingen die u helpen de temperatuur van uw grill te regelen. Ten eerste, zorg ervoor dat je genoeg houtskool in de trommel van je grill hebt. De houtskool brandt bij een bepaalde temperatuur, dus zorg ervoor dat je genoeg houtskool hebt om de grill op de gewenste temperatuur te krijgen.

Een ander ding dat u kunt doen om de temperatuur van uw grill te regelen is de positie van het grillrooster aanpassen. Het rooster op de grill is waar uw voedsel wordt geplaatst, dus als u het naar de achterkant van de grill schuift, zal de temperatuur dalen. Schuift u het naar de voorkant van de grill, dan stijgt de temperatuur. U kunt ook een stuk blik of aluminiumfolie over het grillrooster leggen om de warmte op te vangen en de grill op de gewenste temperatuur te krijgen.

 

De juiste houtskool kiezen

Er zijn veel verschillende merken houtskool die u kunt gebruiken als brandstof voor uw trommelgrill. Het is belangrijk om de juiste houtskool voor uw grill te kiezen. De twee meest gebruikte soorten houtskool zijn briketten en houtskoolklompen. Briketten worden gemaakt van geperste, versnipperde stukken hout. Houtskoolklompen worden gemaakt van stukken hout die niet bewerkt zijn. Beide soorten houtskool kunnen worden gebruikt in een trommelgrill, maar u moet de juiste hoeveelheid gebruiken voor uw grill. Als u bijvoorbeeld een kleine grill hebt, wilt u geen grote zak houtskool gebruiken. U wilt een zak gebruiken die de juiste grootte heeft voor uw grill. Zo voorkomt u dat de houtskool overloopt en een enorme rommel maakt. Je moet er ook voor zorgen dat de houtskool geschikt is voor een trommelgrill. Sommige houtskool is speciaal gemaakt voor een grill en werkt het beste in een trommelgrill.

 

Uw trommelgrill schoonhouden

U wilt ervoor zorgen dat u uw trommelgrill schoon houdt, zodat hij lang meegaat. Het is belangrijk om je rooster na elk gebruik schoon te maken, zodat het niet vol komt te zitten met resten of voedsel dat eraan vastzit. U kunt een staalborstel gebruiken om het overtollige voedsel op het rooster weg te schrobben en de vetvanger schoon te maken. Een andere manier om uw grill schoon te houden is het gebruik van een grill cover om het te beschermen tegen stof en vuil.

Trommelgrills zijn een beetje lastig schoon te maken omdat ze aan de zijkanten open zijn. U kunt een lange spatel of een schoonmaakgereedschap gebruiken om de binnenkant van het rooster te bereiken en alle voedsel of resten die zich hebben opgehoopt te verwijderen. Een andere truc is om een paar stukken krant in de bodem van het rooster te leggen en daarmee het rooster schoon te maken.

 

Rook toevoegen voor extra smaak

Als u voedsel grilt dat extra smaak nodig heeft, kunt u houtsnippers toevoegen aan uw houtskool om rook aan uw voedsel toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten hout die je hiervoor kunt gebruiken, maar het is het beste om houtsoorten te gebruiken die niet te dicht of te rokerig zijn. Je wilt niet dat je eten te rokerig smaakt. Door houtsnippers aan je houtskool toe te voegen, geef je je eten een lekkere smaak. U kunt ook houtstronken of stukken hout in uw houtskool leggen om nog meer smaak aan uw eten te geven.

Als je grilt met houtsnippers of stukken, zorg er dan voor dat ze helemaal doorweekt zijn. U wilt niet dat ze te droog zijn, anders ontstaat er meer rook dan smaak. Leg het hout in een foliezakje en leg het dan op de houtskool.

 

Uw grill schoonhouden

Het is belangrijk om uw trommelgrill schoon te houden, zodat hij lang meegaat. U kunt een staalborstel gebruiken om het overtollige voedsel op het rooster weg te schrobben en de vetvanger schoon te maken. Een andere manier om uw rooster schoon te houden is door een roosterhoes te gebruiken om het te beschermen tegen stof en vuil.

Trommelgrills zijn een beetje lastig schoon te maken omdat ze aan de zijkanten open zijn. U kunt een lange spatel of een schoonmaakgereedschap gebruiken om de binnenkant van het rooster te bereiken en alle voedsel of resten die zich hebben opgehoopt te verwijderen. Een andere truc is om een paar stukken krant in de bodem van het rooster te leggen en daarmee het rooster schoon te maken.

 

Veiligheidstips voor grillen met een drum smoker

Er zijn een paar veiligheidstips die u in gedachten moet houden bij het grillen met een drum smoker. Het eerste dat u in gedachten moet houden is dat u uw grill nooit onbeheerd moet achterlaten. Dit is gevaarlijk omdat u niet weet of er iets uit de hand loopt terwijl u er niet bent. U wilt ook geen brandende drumgrill onbeheerd achterlaten, want dat kan brand veroorzaken. Een andere veiligheidstip is om te zorgen voor een goede ventilatie bij het grillen met een drum smoker. U wilt uw ramen niet open hebben in het midden van de winter, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat de rook van uw grill ergens weg kan.

Wanneer u grilt met een drum smoker, zorg er dan voor dat u deze op een vlakke, gelijkmatige ondergrond plaatst. U wilt niet dat hij valt of omvalt als de kolen heet zijn.

https://www.delekkerstebbq.nl/