Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Drie redenen waarom je voor houtenspeelgoed moet kiezen

Drie redenen waarom je voor houtenspeelgoed moet kiezen

Heb jij thuis één of meerdere kinderen rondlopen? Dan komt het jou vast bekend voor dat je hele huis vol speelgoed ligt. Grotendeels van dit speelgoed is waarschijnlijk gemaakt van plastic, wat snel kapot kan gaan. Maar ook zijn er genoeg speelgoed soorten die jarenlang mee gaan. Houtenspeelgoed heeft verschillende voordelen. In deze blog geven wij jou drie redenen waarom je voor houtenspeelgoed moet kiezen.

Het is mooi

Houtenspeelgoed wordt natuurlijk gemaakt van een natuurlijk materiaal, wat er erg netjes uitziet. Bij houtenspeelgoed zie je vaak dat er op het speelgoed met verschillende stickers wordt gewerkt, om ook kleur toe te voegen aan het speelgoed. Kinderen houden hier namelijk erg veel van. Daarnaast staat houtenspeelgoed ook net iets mooier in jouw woonkamer. 

Het is veilig

Kinderen spelen iedere dag wel een aantal uren met het speelgoed, het moet daarom wel erg veilig zijn voor jouw kind. Je wilt namelijk niet dat er wat gebeurt wanneer hij of zij met het speelgoed aan het spelen is. Je ziet vaak dat kinderen spullen in hun mond willen stoppen, ook bij speelgoed is dit vaak het geval. Speelgoed van plastic bestaat vaak uit kleine onderdelen, wat bij houtenspeelgoed niet het geval is. Het is daarom een stuk veiliger voor jouw kind om met houtenspeelgoed te spelen van bijvoorbeeld de Houtenspeelgoed shop

Het is duurzaam

Houtenspeelgoed is in vergelijking met speelgoed van plastic veel beter voor het milieu. Daarnaast gaat het ook erg lang mee. Je zou het door kunnen geven aan bijvoorbeeld jouw jongere zusje en misschien daarna zelfs wel tot dat je zelf kinderen hebt. Hoe leuk is het om te zien dat jouw zoon of dochter met hetzelfde speelgoed speelt, waar jij vroeger mee hebt gespeelt. Speelgoed van houdt is over het algemeen erg goed van kwaliteit, waardoor het een stuk duurzamer is.

Doordat het speelgoed van hout zo duurzaam is, zit er eigenlijk ook een klein nadeel aan vast, namelijk: de prijs. Houtenspeelgoed is over het algemeen wat duurder dan speelgoed van plastic. Maar als je alle voor- en nadelen bij elkaar optelt, dan blijft het het zeker waard om houtenspeelgoed aan te schaffen voor jouw kinderen. 

 

https://www.houtenspeelgoed-shop.nl/