Next Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Een veranda voor je tuin

Gezellig in je tuin zitten is iets waar iedereen wel van houdt. Echter laat het weer dit niet het hele jaar toe. Hier bestaan gelukkig wel oplossingen voor. Met een veranda kun je er voor zorgen dat je alsnog in je tuin kunt zitten.

Wat voor soorten veranda’s zijn er

Veranda’s komen in veel soorten en maten voor. Zo kun je bijvoorbeeld een houten veranda kopen of een aluminium veranda kopen. Behalve het soort materiaal zijn er ook verschillende soorten verandas. Zo heb je een volledig dichte veranda, die je ook wel wintertuin kunt noemen, en een veranda die half open is of alleen een afdakje is. Een veranda kan op maat gemaakt worden of kant en klaar worden geleverd. Vaak kan deze ook gemonteerd worden. 

De voordelen van je veranda

Een veranda komt met veel voordelen. Zo is een veranda een toevoeging aan je huis en heb je er in principe een extra kamer bij. Een veranda wordt vaak gebruikt als extra woon- of eetkamer en is zo dus ideaal als je graag feestjes geeft. Aangezien de extra ruimte kun je het ook gebruiken om je spullen op te bergen. Een veranda kan iedere functie voldoen die je er aan wilt geven. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun veranda gebruiken voor een zwembad. De reden hiervoor is dat je het gevoel hebt alsof je buiten bent met alle voordelen van binnen zijn. Zo ben je beschermd van de gevaarlijke uv radiatie van de zon tijdens de zomer en de harde wind en regen in de winter.

De kosten van een veranda

De reden dat veel mensen voor een veranda kiezen is omdat een veranda vaak een stuk goedkoper is dan een hele nieuwe kamer te plaatsen. Een veranda kost, afhankelijk van de materialen en soort veranda tussen de duizend en tien duizend euro.

https://degoedkoopsteveranda.nl/