Next Magazine
Image default
Vakantie

Curacao is duur maar autoverhuur valt nog mee

Op vakantie in Curaçao is ideaal! Het is echter wel erg duur, daarom is het fijn om een goedkope auto te kunnen huren om rond te kunnen komen op het hele eiland. Er is zo veel moois te zien, daarom is het perfect om een auto te huren met met het hele gezin.

Met een huurauto kun je makkelijk rondkomen, de bus in Curaçao is namelijk niet altijd het makkelijkst te gebruiken. Als je naar de grote steden of plekken gaat zoals Willemstad of Jan Thiel is dit met het nodige onderzoekingswerk nog wel te halen maar voor alle andere plekken is een auto verreweg het beste om rond te komen.

Museum Tula ligt op een zandweggetje maar is zeker de moeite waard. Je kunt er makkelijk parkeren en is erg indrukwekkend. Je kunt logboeken lezen van de straffen die slaven kregen en er zijn vele andere monumenten en herdenkingen aan deze vreselijke tijd.

De zoutpannen van Jan Knock is de plek waar de West Indische Compagnie zout oogsten. Er werkten hier veel slaven en er staat ook een standbeeld om dit te herdenken. Hedendaags is dit een leefgebied voor flamingo’s geworden. Prachtige beesten waar je vaak nog aardig dicht bij komt!

De kerk van St. Willibrordus is een schitterend gebouw dat in de typische Curaçaose stijl is gebouwd. Dit is makkelijk te combineren met een bezoek aan de zoutpannen van Jan Knock.

Bij Landhuis Chobolobo wordt de wereldbekende ‘Blue Curacao’ likeur gemaakt. Je krijgt een visuele tour van het proces en ook de kans om abstractere smaken te proeven. Niet te vaak langs gaan, want je moet nog rijden!

Verder zijn er natuurlijk ook enorm veel stranden waar je langs kan gaan, bijvoorbeeld Playa Forti (Westpunt) waar je ook van een 12m hoge rots kan springen! Het is enorm leuk om rond te touren in een auto hier op Curaçao. Het biedt mogelijkheden om een prachtige vakantie onvergetelijk te maken, of het nou met uw gezin is of met vrienden, wij weten raad!

https://www.autoverhuurwillemstad.com/autoverhuur-curacao