Next Magazine
Image default
Winkelen

Waarom moet elke winkel een prijstang hebben?

Voor de gemiddelde winkel uit de retailsector is een prijstang een essentieel onderdeel. Zonder een prijstang zal je geen prijsaanwijzingen kunnen geven aan je klanten. Hoewel prijslabels voldoende aanwijzingen kunnen geven, komen deze tekort wanneer je meer producten per prijsvermelding wilt presenteren. Een prijstang is dan de oplossing.

In dit artikel zullen we bespreken waarom elke winkel voor een prijstang moet kiezen. We geven je 5 redenen en bespreken daarnaast de voordelen van een prijstang.

1. Verminderen van kassajagerij

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je klanten je kassabon controleren om er zeker van te zijn dat ze voor de juiste prijs betalen. Een prijstang is een goede manier om de kans op kassajagerij te verminderen. Aangezien kassajagerij veel nefaste gevolgen kan hebben, is een prijstang dus een must.

2. Veranderen van prijzen gemakkelijker maken

Het is belangrijk om prijzen te veranderen als de marktvraag dat vereist. Dit begint met het verwijderen van prijslabels en het invoeren van nieuwe labels. Doordat je met een prijstang prijswijzigingen makkelijker kan doorvoeren, zullen er geen verwarring ontstaan bij je klanten.

3. Voorkomen van boete’s

In veel gevallen bepaalt een overheidsinstantie de regels voor de prijsafbeelding in een winkel. Als je je hier niet aan houd, kan het resulteren in een boete. Gelukkig kunnen prijstangen hierbij helpen en zo voorkom je boete’s.

4. Verbeteren van de efficiëntie

Een goede prijstang verbetert de efficiëntie van het aanwijzen van voorraden, controleren van aankopen en prijsuitgiftes. Dit kan eenvoudig gemaakt worden met bijvoorbeeld kortingsstickers, waarbij de prijs van een product met behulp van een prijstang verandert.

5. Verhogen van de verkoop

Een goede prijstang maakt het voor je klanten makkelijker om je producten te vinden en helpt je bij het verhogen van de omzet in je winkel. Het verbeteren van de verkoop kan bijvoorbeeld gebeuren door het aanbieden van kortings- of aanbiedingsprijzen, waarvoor een prijstang nodig is.

Voordelen van een prijstang

Naast de bovenstaande redenen, moet je als winkel bovendien rekening houden met je klantenervaring. Een goede prijstang zorgt ervoor dat je klanten gemakkelijk prijzen kunnen zien, waardoor ze een betere service krijgen. Verder is een prijstang natuurlijk een stuk makkelijker te verwisselen dan prijslabels en je kan er gemakkelijk mee schrijven of schrappen.

Er zijn vele andere voordelen te noemen voor het gebruik van een prijstang in je winkel, maar dat laat voor nu achterwege. Wil je meer informatie over de beste prijstang? Lees dan verder!

Conclusie

Uit dit artikel blijkt dat het hebben van een prijstang voor elke winkel essentieel is. We hebben 5 goede redenen gegeven waarom elke winkel voor een prijstang moet gaan, naast het opsommen van de voordelen ervan. Het gebruik van een goede prijstang zorgt voor meer efficiëntie, verlaagt de kans op boetes en vermindert de kans op kassajagerij. Al met al kan een goede prijstang je winkel helpen om lager prijzige producten extra onder de aandacht te brengen. Mocht je daarnaast meer informatie zoeken over de beste prijstang, klik dan hier.

.