Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Voeg stijl toe aan jouw slaapkamer met deze 3 tips!

Ben jij uitgekeken op je slaapkamer, of heb je een nieuw huis met een slaapkamer? Dan zal je vast op het punt staan om de woonruimte in te richten. Een slaapkamer inrichten is vaak een zeer grote klus, want alles moet tip top in orde zijn en je moet kunnen genieten van je slaapkamer.

Iedereen weet wel dat je een bed nodig hebt, een kledingkast en mogelijk nachtkastjes of een commode, maar hoe zorg je nu voor meer stijl in je slaapkamer. Weet jij het antwoord niet op deze vraag? Dan is het zeker een aanrader om verder te lezen, want in dit artikel worden 3 tips gegeven die voor meer stijl kunnen zorgen in de slaapkamer.

Stijl zit in de meubels

Natuurlijk creëer je stijl en sfeer door de keuze in meubels. Je kan de standaard bedden pakken en kledingkasten, maar tegenwoordig kan je ook vele mooie stijlen krijgen. Zo kan je denken aan een modern bed, een industriële kledingkast of een klassieke commode. Je kan ook kiezen voor de basic meubelen en de meubels met een Scandinavische stijl, maar deze moet je dan wel nog aankleden om stijlvol te laten zijn.

Stijl zit in de verlichting

Hoe de meubels naar voren komen is ook afhankelijk van de verlichting. De verlichting kan een slaapkamer heel mooi maken, maar kan ook voor een kille en koude sfeer zorgen. Dit heeft te maken met het soort lamp, maar ook met de kleur van verlichting. Steeds meer lampen worden er verkocht met felle witte verlichting, en dit is misschien in andere woonruimtes mooi, maar niet in de slaapkamer.

Een slaapkamer moet een rustpunt zijn waar je echt kan ontspannen. Daar hoort dus ook warme verlichting bij. Denk aan een mooi lampje voor op het nachtkastje, maar lampen hangend aan de muur zijn ook een aanrader. Het liefste lampen die niet direct in je gezicht schijnen, maar lampen die gericht zijn op de muur. Zo komt de muur mooier naar voren, en creëer je een warme en rustige sfeer. 

Stijl zit in de details

De meubels en de verlichting zijn belangrijk, maar vergeet de details niet. Details kunnen zitten in kleine meubels en in accessoires. Zo kun je denken aan een leuke plant in de hoek van de slaapkamer, of misschien wat leuke kussens voor op het bed, een mooi schilderij of foto aan de muur of bijvoorbeeld de gordijnen. Er zijn verschillende onderdelen naast de grote meubels die voor veel stijl kunnen zorgen. Dit betekent dus ook dat je niet perse hoeft te zoeken op internet naar industrieel, klassiek of modern, maar dat je ook gewoon de standaard meubels kan kiezen en deze kan aankleden.