Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je allemaal weten over beton cire?

Het laten realiseren van een naadloze vloer in hun woning is voor veel mensen een beslissing die al vrij snel kan worden gemaakt. Wanneer men even verder gaat kijken blijkt echter al snel dat het realiseren van een dergelijke vloer op tal van verschillende manieren kan gebeuren. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld een betonvloer en een gietvloer, maar ook het gebruik van beton cire. Voor dit laatste materiaal geldt dat het door de jaren heen steevast meer aan populariteit heeft gewonnen, niet in het minst als gevolg van de kostprijs waarover ze beschikt. In ieder geval, wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan dien je vooral verder te lezen!

Wat is beton cire? 

Het is natuurlijk best mogelijk dat je, je nog maar net bent beginnen verdiepen in wat beton cire nu precies is als materiaal. Het gaat hierbij eigenlijk om een afwerkingslaag die beschikt over een betonlook. Ze wordt gevormd door een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen evenals pigment poeder. In eerste instantie is het zo dat er bij het toepassen van beton cire vooral wordt gedacht aan een afwerking van de vloer. Dat is echter niet het enige waarvoor je dit materiaal kan gebruiken. Het is namelijk bovendien eveneens zo dat ze kan worden gebruikt voor de afwerking van niet alleen aanrechten, maar ook wanden evenals plafonds. In ieder geval kan er worden gesteld dat dit type materiaal op heel veel verschillende manieren kan worden ingezet.

Op welke voordelen kan je allemaal rekenen?

Wanneer je, je wat meer gaat verdiepen in beton cire en dan vooral in de voordelen die eraan verbonden zijn zal je kunnen vaststellen dat deze toch niet van de minste zijn. In eerste instantie geldt voor de laag die met dit materiaal wordt gerealiseerd dat ze beschikt over een beperkte dikte van slechts ongeveer twee à drie millimeter. Dat is echter niet alles. Bovendien zal je met dit type vloer kunnen rekenen op zowel waterdichte als kras- en oliebestendige eigenschappen. Nog een niet onbelangrijk voordeel heeft te maken met het naadloze aspect welke van toepassing is. Deze zorgt er niet alleen voor dat de vloer over een gestroomlijnde uitstraling komt te beschikken, bovendien zal je ook meteen tot de vaststelling komen dat je vloer nog nooit eerder zo eenvoudig te onderhouden was. Ook dit laatste is zeker en vast een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen.

Hoeveel bedragen de kosten gemiddeld?

Het spreekt voor zich dat je ook graag over een bepaald zicht zal willen beschikken op de kosten waar je bij beton cire rekening mee moet houden. Wat dit betreft kan je rekening houden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 80 en 140 euro op maandbasis. De exacte kosten die betaald zullen moeten worden zijn afhankelijk van diverse factoren. Het gaat hierbij niet alleen om de exacte oppervlakte die moet worden gerealiseerd, wat bovendien ook te denken van de eventuele specifieke eisen waarover je beschikt? Ook deze zijn uiteraard van cruciaal belang en kunnen het uiteindelijke prijskaartje van je vloer op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden.

G-vloeren: dé gietvloer expert.