Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Zo vind je de perfecte raamdecoratie voor je slaapkamer

 

Wij helpen je de beste raambekleding voor je slaapkamer te vinden

We kennen allemaal het belang van een goede nachtrust; een betere gezondheid, verhoogde productiviteit en een beter humeur. Het vinden van de perfecte raamdecoratie voor je slaapkamer kan echt helpen om de sfeer voor het slapen te bepalen, terwijl het je slaapkamer de opknapbeurt geeft die ze verdient. Het kiezen van de juiste kleur, patroon en textuur geeft sfeer en een ontspannen sfeer, maar het kan overweldigend zijn bij het bekijken van de enorme keuze die er is. Hieronder helpen wij jou zodat je een juiste keuze kan maken.

Verduisterende rolgordijnen

Ben je een lichte slaper of een ploegenwerker? Zo ja, dan zijn verduisterende rolgordijnen misschien wel de perfecte keuze. Ze bieden je een rustgevende, nachtelijke omgeving die het slapen overdag aangenamer maakt. Ze bieden rust en ontspanning, helpen ongewenst zonlicht tegen te houden en houden zelfs geluidsoverlast tot een minimum beperkt dankzij het dikke materiaal. Je merkt de extra bonus van minder verkleuring van je tapijten en meubels. Als je een jonge kinderen hebt, kan dit de ideale oplossing zijn om meer slaap te krijgen voor jou en je kleine kinderen. Bovenop al deze grote voordelen melden mensen dat hun energierekeningen omlaag gaan – verduisterende rolgordijnen houden je kamer warmer in de winter en koeler in de zomer.

Toch zijn verduisterende rolgordijnen niet voor iedereen de beste keuze. Sommigen melden dat ze bij het ontwaken een gevoel van tijd verliezen en meer natuurlijk zonlicht nodig hebben, vooral mensen die last hebben van seizoensgebonden depressies en een tekort aan vitamine D. Als stijl je prioriteit is, hebben verduisterende rolgordijnen wel beperkingen in stof en ontwerp.

Verticale jaloezieën

Als je denkt dat verticale jaloezieën in het kantoor thuishoren, denk dan nog eens goed na. Verticale jaloezieën worden steeds meer een populaire keuze voor de slaapkamer en bieden echte veelzijdigheid, want ze bieden controle over hoeveel licht de kamer binnenkomt. Met een handomdraai kan prachtig zonlicht je slaapkamer binnensijpelen om de dag verfrissend te beginnen, of je kunt het licht met evenveel gemak buitensluiten; ideaal voor die lange zomerdagen. Met een ruime keuze aan kleuren en materialen kan de binnenhuisontwerper in je vrijuit gaan.

Perfect passende jaloezieën

Zoals de naam al zegt, bieden perfect passende jaloezieën echte privacy en extra bescherming tegen licht van buiten. Ze passen direct op het raam met behulp van beugels en bieden een kierloze afwerking, met lichtlekkage tussen het systeem en de lamellen. Een van de belangrijkste voordelen van jaloezieën is dat ze zelf te monteren zijn, ideaal voor de doe-het-zelver.

Jaloezieën op maat

Hier hebben we een product dat precies op maat gemaakt is, met een op maat gemaakte maatvoering en totale vrijheid in de keuze van stoffen en kleuren. Jaloezieën op maat zijn ontworpen volgens individuele specificaties en gemakkelijk te installeren zonder boren of schroeven, en zijn geschikt voor elke raamvorm, zodat ze lichtregulering, energie-efficiëntie en privacy bieden en tegelijk aan de eisen van het ontwerp voldoen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com