Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

De meest gemaakte fouten bij het kopen van een airconditioner

Een van de meest gemaakte fouten is het kopen van de verkeerde maat airconditioner. U beknibbelt een beetje en kiest een airconditioner die te zwak is. Dan moet u hem de hele tijd op maximale druk laten draaien, waardoor hij meer lawaai maakt en sneller verslijt. Maar het werkt twee kanten op. Sommige mensen nemen ook te veel aan en geven meer geld uit dan eigenlijk nodig is.

Een goede vuistregel voor de dimensionering van uw airconditioner is 70 watt per vierkante voet. Maar er zijn nog andere dingen waarmee u rekening moet houden bij de dimensionering, zoals of u een open of gesloten plattegrond hebt en hoeveel zonlicht u in de kamer hebt. 

Maak u geen zorgen over geluidsniveaus

Veel mensen willen een airconditioner in hun slaapkamer om beter te kunnen slapen, dus het is belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau. Een draagbare airconditioner is over het algemeen luidruchtiger dan een permanent geïnstalleerde airconditioner. Daarom wordt, indien mogelijk, een permanente airconditioner in de slaapkamer aanbevolen. Als dit niet mogelijk is, zoals in appartementen, is een verrijdbare airconditioner zeker een optie. U kunt de airconditioner ’s avonds aan laten staan en uitzetten als het tijd is om te gaan slapen, en hij zal zowel stil als koel zijn.

Als u kiest voor een stationaire airconditioner, is het de buitenunit die het meeste lawaai zal maken. Verschillende buitenunits maken verschillende hoeveelheden lawaai; dat kunt u zien aan de specificaties. Misschien wilt u de buitenunit niet vlak naast het terras plaatsen?

Bedenk ook dat een te kleine airconditioner meer lawaai maakt omdat hij de hele tijd op hoge snelheid moet draaien.

De beste plaats om een airconditioner te kopen

Bent u nog op zoek naar een airconditioner, maar ziet u door de bomen het bos niet meer door alle keuzemogelijkheden? Wij helpen u graag verder! Neem eens een kijkje op de website van Piest. Koop airconditioners bij Piest.nl!

https://www.piest.nl/