Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

De wereld van thee verkennen

Thee bestaat al eeuwen, maar is nog steeds geliefd bij velen en er zijn meer soorten om uit te kiezen dan ooit tevoren. Van zwarte thee tot kruidenthee en alles daartussenin, de wereld van de thee is enorm en complex. In deze blog gaan we de verschillende soorten thee verkennen en wat ze zo bijzonder maakt.

 

Zwarte thee

Zwarte thee komt uit China, waar het ooit bekend stond als rode thee vanwege zijn kleur bij het brouwen. Hij is afkomstig van de Camellia sinensis plant en is volledig geoxideerd, waardoor de smaak sterker is dan bij andere soorten thee. Zwarte thee kan worden gedronken met of zonder melk en suiker, waardoor het een veelzijdige optie is die kan worden afgestemd op de individuele smaak. Populaire zwarte theeën zijn English Breakfast, Earl Grey en Assam.

 

Groene thee

Groene thee komt ook van de Camellia sinensis plant, maar wordt in vergelijking met zwarte thee minimaal bewerkt. Dit resulteert in een lichtere smaak die veel mensen verfrissend vinden. Groene thee bevat antioxidanten die in verband worden gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gezondheid van het hart. Populaire groene theeën zijn Sencha, Matcha en Gunpowder Green Tea.

 

Kruidenthee

Kruidenthee is technisch gezien geen ‘echte’ thee, omdat het niet afkomstig is van de Camellia sinensis plant. In plaats daarvan zijn ze samengesteld uit verschillende kruiden, specerijen, bloemen of vruchten die meestal van nature cafeïnevrij zijn en veel van hun eigen gezondheidsvoordelen bevatten, afhankelijk van wat je kiest. Populaire kruidentheeën zijn kamille, pepermunt en infusies van gemberwortel, zoals kurkuma-gemberthee of citroen-gemberthee.

 

Ontdek wat jij lekker vindt!

Of je nu op zoek bent naar iets cafeïnevrij of iets met een kick van cafeïne, het valt niet te ontkennen dat er een overvloed aan opties is als het gaat om het verkennen van verschillende soorten thee! Dus waarom neem je vandaag niet wat tijd om je nieuwe favoriete soort koffie en thee te ontdekken? Je weet nooit welke ontdekkingen je zou kunnen doen!

 

https://www.fleurdecafe.nl/