Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe compliant is uw bedrijf? Compliance management software verschaft u de nodige inzichten

 

 

Compliance en ‘compliant zijn’ zijn twee begrippen die regelmatig voorbij komen. Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat bedrijven zogezegd compliant zijn. Dit houdt in dat zij moeten voldoen aan de wet- en regelgeving die op dat moment geldt. Deze wet- en regelgeving heeft vooral betrekking op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment, afgekort tot QHSE. De gezondheid en veiligheid van medewerkers, de kwaliteit en veiligheid van het product, maar ook het milieu zijn hier enkele voorbeelden van. Met compliance management tool Pharius krijgt u inzicht in de wet- en regelgeving die voor u van toepassing is, alsook uw mate van compliance.

 

Wat betekent ‘compliant zijn’?

 

Compliant zijn, houdt in dat een bedrijf zich houdt aan de compliance verwachtingen op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment. Bedrijven die compliant zijn, voldoen aan de kwaliteitsnormen en houden rekening met thema’s als veiligheid, gezondheid en milieu. Lijnrecht tegenover compliance staat non-compliance. Non-compliant zijn die bedrijven die de geldende wetten en regels aan de laars lappen.

 

Waarom is compliance zo belangrijk?

 

Compliance is om meerdere redenen erg belangrijk voor bedrijven. Zo delen toezichthouders bijvoorbeeld hoge boetes uit aan bedrijven die niet compliant zijn. Hoe hoog de boete is, is afhankelijk van de aard van de overtreding. Non-compliance kan overigens niet alleen directe negatieve financiële gevolgen met zich meebrengen, maar ook indirecte. Bedrijven die wetten en regels overtreden komen vaak negatief in het nieuws. Dit kan de reputatie schaden en kan op den duur leiden tot minder klanten, een kleinere omzet en daardoor ook minder winstgevendheid.

 

Compliance management software is onmisbaar

 

In tijden waarin wetten en regels voortdurend veranderen, is compliance management software onmisbaar. Een compliance management tool zoals vermeld in de eerste alinea kan u de nodige inzichten verschaffen. Hoe compliant is uw bedrijf op dit moment? Welke gebieden vereisen direct uw aandacht om zo eventuele boetes en reputatieschade te voorkomen? Dankzij de tool houdt u grip op de situatie en kunt u bijsturen waar nodig. Probeer het eens uit en u zult niets anders meer willen!