Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je je droombaan?

Iedereen die werkt heeft misschien wel eens erover nagedacht: zit ik nu echt in mijn droombaan? Bij veel mensen is dat antwoord waarschijnlijk nee. Mensen vinden hun werk wel leuk, maar er zijn weinig mensen die echt gaan voor die droombaan. Als het werk een beetje leuk is en er is en contract vinden mensen het vaak wel prima, misschien herken je dat zelf ook wel. Toch is het een gemiste kans. Je droombaan uitoefenen zou iedereen moeten doen en zou iedereen moeten nastreven. Misschien weet je niet helemaal hoe je je droombaan zou moeten vinden. In dit blog een aantal tips daarvoor.

 

Kwaliteiten

Als eerste is het goed om eens na te denken over je kwaliteiten. Wat kan je goed en wat doe je graag? Je kwaliteiten kun je gebruiken als leidraad voor de zoektocht naar je droombaan. Zet al je sterke kanten eens op papier en vraag eens aan mensen om je heen of ze nog toevoegingen hebben. Het is lastig om dit over jezelf te zeggen, maar wees niet te bescheiden. Je kunt vaak meer als je zelf denkt.

 

Vacatures

Ga gewoon eens simpelweg vacatures in Dronten of ergens anders in Nederland bekijken op internet. Ga eens kijken wat er bij je past. Kijken kan nooit kwaad. Je kan dan meteen je kwaliteitenlijstje erlangs leggen, want kwaliteiten worden vrijwel altijd gevraagd. Liever op een website kijken in plaats van op Google? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Abeos almen of filter op een andere stad of dorp. Kijken is de gouden tip.

 

Test

Weet je niet helemaal wat je droomfunctie is? Doe dan eens een test online. De beroepskeuzetest. Ja, deze test heb je waarschijnlijk al eens gemaakt toen je heel jong was, maar het kan geen kwaad om hem weer te maken. Je bent nu ouder, je werkt al en je weet beter wat je wil. Kijk gewoon eens wat eruit komt. Ook hier geldt weer: kijken is de gouden tip.

https://www.abeos.nl/