Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Snel afvallen met roeien en sporten

In dit artikel lees je tips over hoe je kunt afvallen met roeien.

Afvallen met roeien

Afvallen met roeien is goed mogelijk. Roeien is een sport die zeker past in de categorie duursporten. Dat is goed nieuws als je van roeien houdt en graag wilt afvallen. Afvallen met roeien heeft echter wel enkele belangrijke aspecten welke in dit artikel worden uitgelegd.

Voordelen van afvallen met roeien

Afvallen met roeien heeft enkele voordelen ten opzichte van andere sporten. Ten eerste is roeien een duursport waarmee je dus per definitie per uur veel calorieën kan verbranden. Daarnaast is roeien een van de leukste duursporten waardoor afvallen met roeien nog nooit zo leuk is geweest. Je traint met roeien daarnaast niet alleen je armen, of alleen je benen zoals bij hardlopen of fietsen. Bij roeien gebruik je het hele lichaam, je armen en schouders zijn belangrijk, je rug krijgt het een en ander te verduren en natuurlijk ook je benen waarmee je moet afzetten zijn belangrijk. En vergeet je balans niet natuurlijk. Je kan op twee manieren afvallen met roeien. Lees snel verder.

Afvallen met roeien op 2 manieren

Afvallen met roeien op de eerste manier is zeker het leukst dat is namelijk afvallen met roeien in de natuur. Je hebt hiervoor wel een roeiboot nodig en dat is een aspect wat roeien duurder kan maken dan andere duursporten zoals hardlopen. Toch kan je voor enkele honderden euro’s over een behoorlijk snelle roeiboot beschikken. Wat een voordeel is van afvallen met roeien in de natuur is dat je je nooit gaat vervelen als je over het prachtige water roeit en langs de mooie landschappen. Je ziet veel op het water en dat zal het afvallen met roeien makkelijker maken. Nadeel van afvallen met roeien is dus het nodig hebben van een roeiboot, de vraag is ook waar leg je deze roeiboot neer als je niet roeit en laat je deze ergens liggen of neem je de roeiboot steeds mee. Handig om eens goed over na te denken. Wat dat betreft is optie twee makkelijker, namelijk gewoon afvallen met roeien door de sportschool in te duiken. Dit is makkelijker en in eerste instantie goedkoper, maar een jaar een abonnement is niet voordeliger dan een roeiboot aanschaffen. Bekijk eens wat jouw individuele wensen zijn en natuurlijk ook je woonomgeving is belangrijk. Woon je aan het water dan is afvallen met roeien voor jou zeker aangeraden.

Afvallen met roeien algemeen

Hoeveel kan je afvallen met roeien? Dat hangt natuurlijk af van je lichaamsgewicht, geslacht en conditie, maar gemiddeld gezien kan je zeker 2 kilo per week afvallen als je regelmatig gaat roeien. Denk dan aan 3 keer per week zeker 1,5 uur per keer op normaal tempo. Afvallen met roeien is al met al erg leuk en kan ook heel goed gebruikt worden om in vorm te komen met het gehele lichaam in tegenstelling tot hardlopen of fietsen waar de focus op de benen ligt. Veel succes met afvallen en roeien!

Afvallen met fietsen

Afvallen met fietsen, het klinkt gemakkelijk, maar dat is het eigenlijk niet. Je kunt op veel verschillende manier afvallen met fietsen. Je kunt kiezen voor verschillende intensieve trainingen, of gewoon elke dag lekker naar je werk fietsen. Hieronder zal ik de verschillende opties toelichten zodat jij je eigen keuze kan gaan maken.

Afvallen met fietsen: intensieve training

Er zijn verschillende vormen van fietsen waarmee je kunt afvallen. Er zijn ook verschillende intensieve trainingen waarmee je goed kan afvallen. Afvallen met fietsen gaat hierbij lekker snel, maar bij de een uiteraard sneller dan bij de ander. Zo kun je kiezen voor de duurtraining; oftewel zo lang mogelijke afstanden fietsen. Dit vergt veel tijd en motivatie en is lastig om lang vol te houden. Daarnaast is het lastig in te schatten waar nou je uiterste zit en waar je de grens moet trekken, maar je kan met fiets duurtrainingen heel goed afvallen dat staat vast. Met een intervaltraining kun je echter sneller afvallen met fietsen. Met een intervaltraining fiets je een minuut op je hardst en daarna doe je een minuut rustig aan. Hou dit tien minuten tot een kwartier vol, en je zult helemaal kapot zijn. En doe je dit vervolgens twee a drie keer in de week vol voor een aantal maanden, en je zult snel resultaat zien. Het neemt weinig tijd in beslag en je valt er snel van af. Dat is nog eens effectief afvallen met fietsen! Voordeel van de intervaltraining is verder dat je ook goed in conditie komt. Nadeel is dat je al een iets hogere startconditie dient te hebben voordat je echt kan beginnen. Met andere woorden, je begint afvallen met fietsen met duurtrainingen en voegt later intervaltrainingen toe.

Overige tips

Afvallen met fietsen is een breed begrip. Zo kun je ook afvallen als je een gezonde voeding combineert met een lekker stukje fietsen elke dag. Zo kun je ervoor kiezen om elke dag naar je werk te fietsen. Als dit een beetje een grote afstand is kan dit ook bijdragen aan het afvallen, en je wordt er een stuk fitter door. Door die fitheid ben je ook weer meer in staat tot het jezelf motiveren met afvallen als je echt op de fiets gaat zitten om eens flink te trainen. Al met al kan het fietsen flink bijdragen aan het afvalproces. Dus, als je wil afvallen, ga dan afvallen met fietsen. Het is een van de meest effectieve manieren van sporten en afvallen en veel mensen vinden het ook nog eens erg prettig om te doen. Je voelt je er beter door, het is vaak minder saai dan hardlopen of wandelen en je kunt steeds je grenzen overtreffen. We raden wel aan de variatie er in te houden, fiets niet altijd hetzelfde rondje maar fiets afwisselend langer-korter en/of harder-gemiddeld. Volg ook zeker andere sporten zodat je lichaam steeds wordt uitgedaagd.