Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Zo vervang je gemakkelijk de batterij van je horloge!

Het is je vast wel eens overkomen dat je horloge opeens stopte met tikken. Grote kans dat de batterij op was. Veel mensen denken dat het vervangen van de batterij een lastig klusje is, maar dat is het eigenlijk niet! In deze blogpost leggen we je uit hoe je zelf gemakkelijk de batterij van je horloge vervangt.

 

Stap 1: Zoek de juiste batterij

Voordat je begint met het vervangen van de batterij, moet je er natuurlijk wel een hebben. De batterij die nodig is voor je horloge staat normaal gesproken op de achterkant van het horloge geschreven. Als je die niet kunt vinden, kun je het beste even op internet zoeken welke batterij geschikt is voor jouw horloge. Bij Rebatt vind je altijd de juiste batterij voor jouw horloge!

 

Stap 2: Open het horloge

Nu je de juiste batterij hebt gevonden, moet je het horloge openen. Dit kun je doen op verschillende manieren, afhankelijk van het type horloge dat je hebt. Sommige horloges hebben een schroefdop aan de achterkant die je los moet draaien, terwijl andere horloges een klepje hebben dat je voorzichtig open kunt wippen. Let wel op dat je dit voorzichtig doet, zodat je het horloge zelf niet beschadigt.

 

Stap 3: Verwijder de oude batterij

Als het goed is, ligt de oude batterij nu bloot in het horloge. Verwijder deze voorzichtig met bijvoorbeeld een pincet of een schroevendraaier. Let hierbij wel op dat je het horloge zelf niet beschadigt, en dat je de oude batterij niet te hard vastpakt.

 

Stap 4: Plaats de nieuwe batterij

Nu kun je de nieuwe batterij op dezelfde manier in het horloge plaatsen als de oude batterij zat. Let wel op de plus- en minpunten van de batterij, deze moeten op de juiste manier in het horloge geplaatst worden. Als dit niet goed gebeurt, werkt het horloge niet.

 

Stap 5: Sluit het horloge

Als de nieuwe batterij op zijn plaats zit, kun je het horloge weer sluiten. Doe dit op dezelfde manier als dat je het horloge hebt geopend. Bijvoorbeeld door de schroefdop weer vast te draaien, of het klepje weer dicht te klikken. Test vervolgens even of het horloge weer werkt, voordat je het weer om je pols doet.

 

https://Rebatt.nl