Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

De vele voordelen van een bedrijfsauto leasen

Voor mensen die voor hun werk vaak in hun auto zitten om naar bijvoorbeeld afspraken te rijden kan een bedrijfsauto leasen een groot voordeel zijn. De voor en nadelen van een auto leasen verschillen per leasemaatschappij. Iedere leasemaatschappij heeft verschillende regels. Maar gezegd kan worden dat de meeste leesmaatschappijen dezelfde algemene voorwoorden hanteren. Het grootse voordeel is dat je als werknemer niet zelf hoeft te investeren in een nieuwe auto. Zelf een auto kopen kost behoorlijk wat geld en dat bespaar je nu. Daarnaast betaalt de leasemaatschappij de kosten voor het onderhoud van de lease auto en je weet waar je qua kosten aan toe bent. De prijzen staan vast. Tenzij je meer in de lease auto hebt gereden dan van te voren afgesproken. Dan komen er wat kosten bij. Maar dit heb je zelf in de hand.

De nadelen van een bedrijfsauto leasen

Naast de voordelen van en bedrijfsauto leasen, zijn hier ook nadelen voor te noemen. De kosten kunnen zoals gezegd, wat hoger uitvallen dan in eerste instantie gedacht. Als je met je lease auto in het buitenland pech krijgt, kan het krijgen van service wat lastiger zijn. Als de auto een beurt nodig heeft of gerepareerd moet worden, kan dit lastig te plannen zijn. Landen staan verschillend tegenover het leasen van een auto. In niet elk land is het leasen van een auto een voordeel, en kunnen de kosten vaak hoger zijn dan dat je een privé auto hebt.

Aan het einde van de leaseperiode

Als je een auto gaat leasen, blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Per maand betaal je een vast bedrag aan de leasemaatschappij. De meeste mensen leasen een auto voor de periode van twee tot en met vijf jaar. Na deze jaren kun je ervoor kiezen om de lease auto te kopen, waardoor het dan dus wel jouw eigendom is. Ook kun je ervoor kiezen om de leaseauto weer terug te geven aan de leasemaatschappij. En op zoek te gaan naar weer een nieuwe bedrijfsauto om te leasen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/