Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Heeft een kapotte auto nog waarde? Wel voor autoinkoopbv.nl

Wat moet je doen met een auto die het niet meer doet? Moet je hem tegen torenhoge kosten toch nog laten maken, of is het beter om hem gewoon op te geven? Verkoop je hem best als oud ijzer, of valt er nog wat meer aan te verdienen bij autoinkoopbv.nl? In dit artikel zullen we proberen om al deze vragen te beantwoorden.

Hoe kapot is kapot?

De ene kapotte auto is de andere niet. Afhankelijk van welke schade er aan je auto is, zal auto inkoop er meer of minder voor willen neertellen. Een belangrijke vraag die je je moet stellen, is of de auto enkel blikschade heeft opgelopen, of ook de onderdelen binnenin kapot zijn. Een van de meest waardevolle onderdelen van de auto, is de motor. Mocht deze nog te redden vallen, dan kan je daar nog een aardige duit mee bijverdienen. Heeft de auto daarentegen een zwaar ongeluk meegemaakt en is hij fysiek helemaal onbruikbaar geworden, dan zal je enkel nog een vergoeding kunnen krijgen voor oud ijzer. Bovendien is het soms ook beter om de auto toch nog te laten herstellen. Hoewel de kosten misschien hoger uitvallen dan de waarde van de auto, heb je vaak geen nieuwe voor dat geld.

Hoe auto inkoop werkt

Stel je hebt een kapotte auto die je graag zou willen verkopen. Je eerste reflex is contact opnemen met een opkoper als autoinkoopbv.nl. Zo’n auto opkoper is meestal niet erg kieskeurig. Of je auto nu een total loss is, of hij bevat toch nog onderdelen, veel verschil maakt dat voor autoinkoopbv.nl niet. Enkel voor jou zal de prijs die je ervoor krijgt verschillen. Hoewel je geluk kan hebben dat de ene opkoper er meer voor wil geven dan de andere, zijn de prijzen overal vrij gelijkaardig. Het heeft meestal geen zin om lang rond te bellen naar verschillende opkopers. Je moet maar denken dat het beter is om zo snel mogelijk van die kapotte auto vanaf te zijn. Gelijk wat je er nog voor krijgt, het is altijd beter dan niets. Op jouw oprit staat die auto toch niet veel te doen, behalve plaats in te nemen.