Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Maak kennis met de SYM Fiddle 2

Als je meer wilt dan de Fiddle 1, maar niet zoveel wilt betalen als voor de Fiddle 3, dan is de SYM Fiddle 2 echt iets voor jou! Deze scooter is niet alleen betaalbaar maar ziet er ook nog eens elegant uit. Nee, SYM scooters komt niet uit Italië, al doet het retro design wel denken aan de klassieke espresso machientjes uit het Mediterrane gebied. Op deze pagina vertellen we precies wat jij moet weten over de SYM Fiddle 2.

 

Waar komt SYM scooters vandaan?

Als je op zoek gaat naar goedkope scooters kom je steeds dezelfde merken tegen, die vaak opvallend overeenkomstige producten leveren. Als je denkt dat SYM scooters ‘merkloze’ producten zijn met een stickertje erop dan heb je het mis. Want dit merk uit Taiwan is wel degelijk een ‘echt’ merk met een eigen fabriek dat al sinds 1954 bestaat. Ze bezitten drie enorme fabrieken in Taiwan, China en Vietnam, waar ze naast hun eigen producten ook auto’s en minivans maken voor Hyundai. Aan het einde van de jaren zestig werden ze al door Honda gevraagd om auto’s te maken in hun fabrieken. Het is wellicht geen merk dat in Nederland erg bekend is, ze hebben voor de grootste merken ter wereld producten gemaakt. De SYM scooters behoren tot de meest populaire voertuigen van dit Taiwanese merk.

 

Wat is een fiddle eigenlijk?

De naam staat eigenlijk voor een muziekinstrument dat met een strijkstok wordt gespeeld, en wordt met name gebruikt als bijnaam voor de viool. Er is ook nog een negatieve betekenis, maar we kunnen ons niet voorstellen dat het bedrijf daarvoor heeft gekozen. Als derde betekenis wordt het ook gebruikt om “kleine verbeteringen” aan te geven, en dat past wel weer bij deze serie SYM scooters. Want er zijn ondertussen alweer drie versies van dit model uitgebracht, wat maakt de SYM Fiddle 2 dan zo interessant?

 

Meer voor minder

Meer scooter voor minder geld, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Na het succes van de eerste versie wist de fabrikant met de SYM Fiddle 2 een nieuwe hit neer te zetten. De derde editie is ondertussen ook verschenen, al moet je daar aanzienlijk meer voor betalen. Deze bromscooter levert zeer goede prestaties voor de zuinige rijder. Zuinig in termen van aanschafprijs, maar ook zeker in benzineverbruik. De 4-takt motor voldoet bijvoorbeeld aan de nieuwe en behoorlijk strenge Euro 4 norm. Je hoeft dus geen bezoek van de milieupolitie te verwachten! Je hebt ook meer keuze, want dit model is leverbaar in zeven kleuren die uiteenlopen van donker naar licht, en van mat naar glanzend.

 

Sneller dan je denkt

De standaard SYM scooters worden gemaakt om op een flinke snelheid te rijden, maar in Nederland is het verplicht om de snelheid te beperken tot respectievelijk 25 of 45 km/u. Het motorblok kan wel degelijk meer power leveren, daarom is opvoeren zeker een optie bij de SYM Fiddle 2. Hoewel dit proces op zich legaal is, mag je niet harder rijden op de openbare weg. Er zijn een paar trucs om deze limitatie te omzeilen. Wanneer je tot maximaal 35 km/u gaat zul je dankzij foutcorrectie niet snel bekeurd worden wanneer de scooter op de rollenbank wordt gezet. Wil je nog harder gaan, dan kun je een schakelknop laten installeren zodat je terug kunt schakelen. Het is jouw eigen keuze om een scooter op te laten voeren, zorg dat je wel op de hoogte bent van mogelijke consequenties.

 

Doe mij maar een SYM Fiddle 2!

Wil je een mooie scooter kopen die toch betaalbaar is? Dan is het zeker de moeite waard om dit model goed onder de loep te nemen en alle informatie tot je te nemen. Deze fabrikant met jarenlange ervaring weet precies wat veeleisende scooterrijders willen, en levert dat tegen opvallend lage prijzen!