Dit is hoe de 4K monitoren werden getest.

Dit is hoe de 4K monitoren werden getest.

De 4K-monitoren met hoge resolutie die we onder de loep hebben genomen, zijn de weergave van de toekomst. Toch zijn er nog enkele problemen met de nog jonge apparaten die moeten worden opgelost. In een 4K monitortest bekeken ze de schermen vanuit verschillende hoeken en afstanden in een praktische test. Het resultaat van de verschillende aspecten moet de potentiële kopers de nodige tips geven om de kwaliteit van de 4K-monitoren te controleren en het juiste model voor hun eigen huishouden te kiezen.

Ergonomie en instellingen

De 4K-monitor moet perfect zijn afgestemd op uw prioriteiten, dus de schermen hebben verschillende opties. Deze flexibiliteit maakt de 4K-monitoren tot individuele apparaten die zich aanpassen aan de eisen van de werkplek en de multimedia-eisen. Een verandering in de kantelhoek staat bekend als een kantelhoek en is nu een standaardfunctie van de 4K-monitor.

Met een 4K-monitor met IPS-paneel is deze extra functie bijzonder praktisch, omdat er geen problemen zijn met de kijkhoek. Door het aanpassen van de hoeken kan de werkplek ergonomisch worden ontworpen en biedt het meerdere personen een goed zicht op de monitor.

De aansluitingen

De 4K Screen is uitgerust met tal van connectoren die zorgen voor een flexibele functionaliteit. Belangrijk hierbij zijn onder andere de grafische kaart en de compatibele interface. Dit is DisplayPort 1.2 of HDMI 2.0. Een eerdere versie zou niet geschikt zijn en VGA of DVI bieden ook niet de noodzakelijke overdrachtssnelheid. Dit zou de weergave doen flikkeren en het werk verstoren, zelfs als u alleen tekst bewerkt. In een test van de 4K-monitoren werden niet alleen de poorten voor de grafische kaart gecontroleerd en geëvalueerd, maar ook de aansluitmogelijkheden voor TV, PC en andere hardware.

De grootte van de monitor

De grootte van de 4K monitor zegt niets over de kwaliteit, maar over de geschiktheid van het apparaat. Het moet worden geselecteerd om het aan te passen aan de primaire toepassing, om latere beperkingen te voorkomen. De grootte wordt bepaald door de diagonaal van het scherm. Het wordt gemeten van de ene hoek naar de andere, waarbij de meeteenheid standaard inches is. Een inch is 2,54 cm, dus een 28-inch monitor heeft een diagonaal van 71,12 cm. Wie de kleinere 24-inch modellen vergelijkt met een grotere 32-inch monitor, bijvoorbeeld, zal onder de indruk zijn van de XXL-schermen.

Dit laat zien wat de 4K technologie kan bereiken. Maar als de 4K-monitor vooral op kantoor wordt gebruikt, is een beeldschermdiagonaal van 22 of 24 inch over het algemeen voldoende. Deze kleinere monitoren zijn veel flexibeler en laten duidelijk zien hoe goed de beeldkwaliteit is met 4K. Bij het bewerken van afbeeldingen vertrouwen veel gebruikers op monitoren met een diagonaal van minstens 30 inch. De grote schermen zijn ook een uitstekende keuze voor het bekijken van video’s of het spelen van online games. De monitoren die werken met het 16:9-formaat zijn ook geschikt voor het bekijken van films, omdat er geen zwarte balk aan de boven- en onderkant is, zoals het geval is bij andere schermen zonder dit formaat.

De reactietijd

De vergelijkingswinnaars van de 4K-monitoren hadden een zeer hoge snelheid in verschillende tests, wat betekent dat ze zeer snel reageren. Dit maakt ze de juiste apparaten voor het spelen van actiespellen of het genieten van films, zoals in de bioscoop. U heeft altijd een goed zicht op de actie zonder rukken of storende vervaging.

Lees meer: tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/