Next Magazine
Image default
Electronica en Computers

De meest populaire AED’s

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een draagbaar apparaat dat een hartritme bij een hartstilstand weer kan herstellen door middel van een elektrische schok.

Het lijkt alsof een hart helemaal stilstaat bij een hartstilstand. Wat er gebeurt is dat de hartkamers niet meer gaan samentrekken doordat ze snel en chaotisch worden geprikkeld. Als dit gebeurd word dit ventrikelfibrilleren genoemd. Er is dan een AED nodig om het hart weer te helpen zodat het weer normaal kan gaan kloppen. Het resetten van het hart wordt defibrilleren genoemd.

 

De meest populaire AEDS:

  • Philips Heartstart HS1: Wereldwijd meest verkocht. Gebruiksvriendelijk apparaat. Heeft een informatieknop voor extra begeleiding tijdens het reanimeren.
  • Heartsine Samaritan PAD 350P AED: Complete AED voor een relatief klein prijsje. 8 Jaar fabrieksgarantie. Licht en overzichtelijk apparaat. Beste apparaat wat bestand is tegen stof en water.
  • Philips Heartstart FRx: Gebruiksvriendelijk en duurzaam apparaat. Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en stevig. Zeer geschikt voor op kantoor, sportclubs en verenigingen.
  • Zoll AED Plus: Dit apparaat geeft feedback voor betere hartmassages. Geeft begeleiding aan hulpverleners tijdens het reanimeren. 7 Jaar garantie en zeer gebruiksvriendelijk.
  • DefiSign Life AED: Goed en vooral gebruiksvriendelijk apparaat. 10 Jaar garantie. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf en onderhoud.