Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Mercedes en het opladen van haar elektrische wagenpark

Mercedes is al jaren een bekend en gerespecteerd automerk en is nu ook actief op het gebied van elektrisch rijden. Het merk biedt een breed scala aan plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen aan, elk met hun eigen kenmerken en laadcapaciteit. In dit artikel zullen we ingaan op de laadsnelheden en laadcapaciteit van de verschillende PHEV en EV modellen van Mercedes en de Mercedes laadkabel.

Plug-in hybride modellen van Mercedes

De plug-in hybride (PHEV) modellen van Mercedes bieden het beste van twee werelden: de efficiëntie van een elektromotor en de kracht van een benzinemotor. De laadcapaciteit van deze modellen varieert, maar over het algemeen kunnen ze worden opgeladen met een normaal stopcontact of met een snellader. De laadsnelheid varieert tussen de verschillende modellen, maar het duurt over het algemeen ongeveer 2-4 uur om de accu volledig op te laden met een gewone laadpaal.

Volledig elektrische modellen van Mercedes

Mercedes heeft ook verschillende volledig elektrische voertuigen (EV) op de markt gebracht, waaronder de EQC en de EQS. Deze modellen hebben een veel grotere accu dan de PHEV modellen, waardoor ze een veel grotere actieradius hebben. De EQC bijvoorbeeld, heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer. De laadcapaciteit van deze modellen varieert ook, maar over het algemeen kunnen ze worden opgeladen met een normaal stopcontact of met een snellader. De laadsnelheid varieert tussen de verschillende modellen, maar het duurt over het algemeen ongeveer 8 uur om de accu volledig op te laden met een gewone laadpaal.

Mercedes laadkabel

Om het opladen van uw Mercedes EV of PHEV eenvoudig en veilig te maken, is het belangrijk om de geschikte Mercedes laadkabel te gebruiken. Mercedes biedt verschillende soorten laadkabels aan, elk met hun eigen laadsnelheid en laadcapaciteit. Het is belangrijk om de juiste laadkabel te kiezen die past bij uw voertuig en uw laad behoeften.

 

Mercedes heeft een breed scala aan plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen op de markt gebracht, elk met hun eigen kenmerken en laadcapaciteit. Het opladen van deze voertuigen kan worden gedaan met een normaal stopcontact of een snellader, en de laadsnelheid varieert tussen de verschillende modellen. Om het opladen van uw Mercedes EV of PHEV eenvoudig en veilig te maken, is het belangrijk om de juiste laadkabel te gebruiken die past bij uw voertuig en uw laad behoeften.