Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Nooit meer schade rijden

De meeste mensen weten wel hoe vervelend het is om schade en/of een ongeluk te hebben met een auto. Of je nu een passagier bent of dat je zelf de auto bestuurt, het doel van autorijden is altijd dat je zo veilig mogelijk van plek A naar plek B komt. Om die veiligheid goed te waarborgen, moet je dus veilig rijden, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Dat houdt in ieder geval in, dat je je goed aan alle regels houdt. Denk aan voorrangsregels en houd je ook aan wat er op de verkeersborden staat. Daarnaast is het het beste om altijd net iets onder de maximumsnelheid te rijden. Zo krijg je geen boetes en kom je wel snel op je bestemming aan. Toch komt het wel eens voor dat je schade rijdt. Om de kans hierop zo klein mogelijk te maken, hebben wij in dit artikel de meest voorkomende soorten schade op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we het natuurlijk ook over de oplossingen op dit soort schade te voorkomen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

 

Het eerste soort schade waar we het over gaan hebben, is parkeerschade. Het onderdeel parkeren blijft voor veel bestuurders een knelpunt. Dan zie je ook wel terug in de cijfers, meer dan 18 procent van alle schades wordt namelijk veroorzaakt tijdens het parkeren. Vaak komt dit doordat je geen zicht hebt op de dode hoek. Je kan meer zicht krijgen, door een  achteruitrijcamera set kopen. Voor elk soort voertuig is er wel een, er is zelfs een trailer camera voor paardentrailers.

Nu de soort autoschade die echt het allermeest voor komt, dat is namelijk bumperschade. Bijna de helft van alle bestuurders in Nederlands heeft wel eens te maken hebben gehad met bumperschade. Dit is dan ook niet heel verwonderlijk, bumperschade is gauw gemaakt. Hoe voorkom je dit nu? Door goed op het snelheidslimiet te letten en ook door te letten op alle strepen op de weg.

https://www.vanzwitserland.nl/