Next Magazine
Image default
Dienstverlening

Hoe een cloud werkplek voor minder stress zorgt

Een cloud werkplek, online werkplek, hosted desktop, digitale werkplek of een cloud desktop; heeft u er al van gehoord? Bedrijven als Cloudiction helpen u door het opzetten van een werkplek in de cloud en met diensten als Managed Service Provider voor heel wat minder stress op de werkvloer.

Bescherming van gevoelige data door de cloud werkplek

Kent u de stress wanneer uw werknemer per ongeluk een usb-stick met gevoelige informatie heeft laten liggen in de trein? De kans dat persoonlijke gegevens op straat komen is plots zeer reëel en alle zeilen moeten worden bijgezet om de privacy van uw klanten te blijven waarborgen, imagoschade tot het minimum te beperken en boetes van de AVG te voorkomen. Met een cloud werkplek is gevoelige informatie op fysieke apparaten verleden tijd. Versleuteld in de cloud is de kans op het lekken van gevoelige gegevens plots drastisch verminderd.

Werken vanuit thuis, weg spits-stress

Om negen uur op kantoor zijn omdat daar de computer staat met alle software en gegevens is verleden tijd met een cloud werkplek. Of uw werknemer nu thuis, in de trein of in een hotel tijdens een werkbezoek is, hij of zij kan vanaf elk apparaat met internet werken alsof de werknemer op kantoor zit. Dit maakt het mogelijk voor hem om grotendeels thuis te werken waarbij file-stress vermeden wordt en reistijd (en dus reiskosten) flink naar beneden gehaald kunnen worden.

Efficiënt samenwerken

Doordat de werkplekken in de cloud aangesloten zijn op het internet wordt alle informatie constant gesynchroniseerd. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd aan hetzelfde document te werken door verschillende werknemers. De aanpassingen in hoofdstuk één worden naadloos ge-update terwijl uw assistent op hetzelfde moment de data van het werkbezoek invoert.

Een Managed Service Provider

Het onderhouden en beheren van uw digitale infrastructuur is een tijdrovende klus waar uw (dure) ICT personeel veel tijd aan kwijt speelt. Als u overstapt op een cloud werkplek kunt u dit onderhoud vaak naadloos uitbesteden aan een Managed Service Provider. De Managed Service Provider heeft alle specialistische kennis in huis om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Uw ICT personeel kan op zijn beurt zich dan met andere zaken bezighouden, zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van automatisatieprocessen, wat uiteraard op heel veel vlakken voor veel stressvermindering kan zorgen.