Next Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Renault Megane occasion

De Renault Megane occasion is een geliefde auto. Mensen die voor wat minder geld een rijk uitgeruste auto willen, komen niet zelden uit bij deze Renault, een compacte middenklasser. De Megane was in 1995 voor het eest te zien op de Nederlandse wegen. 

De Renault Megane kreeg de zware taak de Renault 19 op te volgen

De Renault Megane is de opvolger van de Renault 19, een beroemd model van deze Franse gigant. Het was ook meteen de eerste MPV in zijn soort en bleek gaandeweg voor veel concurrenten het voorbeeld als het ging om de ontwikkeling van dergelijke auto’s. Dat de Renault Megane een uitstekende auto is bewijzen wel de cijfers, maar ook het feit dat we ondertussen alweer toe zijn aan de vierde generatie van deze uitvoering van de Renault. De Renault Megane is er vanaf 2016 alleen in een uitvoering met vijf deuren, wel werd nog de Estate toegevoegd. De nieuwe generatie van de Megane is weer groter en 25 millimeter lager. Je zult merken dat als je een Renault Megane occasion koopt, de wegligging van de auto perfect is. En nog elke dag wordt gewerkt om die eigenschappen te verbeteren.

Onderzoek grondig of importeren eventueel de moeite waard is

Kom je als autoliefhebber wel eens over de grens in Duitsland, dan sta je elke keer weer versteld over de prijzen die men in dat land voor auto’s vraagt. Die prijs ligt namelijk vrijwel altijd veel lager dan in ons land. Wat dat betreft is het beslist het onderzoeken waard of een auto importeren uit Duitsland de moeite waard is. Wil je een auto importeren, dan dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen en krijg je met kosten te maken. Pas als je alle voorwaarden en kosten helder in beeld hebt, kun je afwegen of het importeren van een auto al dan niet de moeite waard is. Eerder kun je dat niet.