Next Magazine
Image default
Zakelijk

Hoe zit dat met DISC en fotografie?

Fotografie & DISC

Vandaag is het de Internationale Dag van de Fotografie waarbij wordt stilgestaan bij de (positieve) invloed die foto’s en fotografen hebben op onze samenleving. Maar laten we klein beginnen. Hoe herken je de verschillende fotografen (DISC) stijlen? D-stijl: Niet een type die de behoefte heeft om alles te fotograferen. Legt wel eens wat vast maar laat het vooral aan anderen over. Heeft dit type de interesse dan herken je deze in eerste instantie aan de grote, dure camera met een dikke lens. Vooral om actie en sport momenten vast te leggen. Straat fotografie past ook bij deze stijl, daar is een mate van lef voor nodig. I-stijl: Fotografeert vooral mensen. Wil de leuke samenzijn momenten vastleggen. Standaard met de camera die je altijd bij je hebt, de mobiele telefoon. Voor het wat betere werk is een ‘point-and-shoot’ model prima. Geen tijd (en vaak ook geen zin) om eerst allemaal instellingen te moeten doen. Voor je het weet is het leuke, spontane moment weer voorbij. S-stijl: Fotograferen is vooral om mooie momenten vast te leggen. Van de familie, kinderen, vakanties etc. Een ‘kiekje’ is dan prima. Het gaat om de herinnering. Daarvoor is ook niet een hele uitgebreide camera nodig, maar wel een degelijke. Je zal maar thuiskomen en je foto’s zijn weg of mislukt! Landschaps- en natuurfotografie past meestal ook goed bij deze stijl. C-stijl: Als er al een stijl is die zijn of haar camera nooit op M (de automatische stand) zet is het deze. De ‘technische fotograaf’. Belichting, scherpte/diepte, sluitertijd, ISO enzovoort, allemaal gesneden koek voor de C-fotograaf. Naargelang de specialisatie kan dat van architectuur tot portretfotografie zijn. En besteed veel tijd aan de nabewerking.

Disc; nader verklaard

Wat is je natuurlijke manier van doen? Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten! DISC geeft dus een beeld over hoe je jouw persoonlijke effectiviteit kunt optimaliseren. Door dit inzicht ben beter in staat je eigen potentieel te benutten. Maar ook de kwaliteiten van anderen als complementair zien aan jouw eigen kwaliteiten. Hoe kom je nu achter de kwaliteiten van de ander? Dat kan alleen maar als je inzicht krijgt in iemand anders zijn DISC temperament. Hier zijn speciale oplossingen voor, zoals het volgen van een DISC training.

DISC training voor inzicht in elkaars DISC temperamenten

Allereerst: we onderscheiden tegenwoordig vele DISC training, Van een halve dag tot enkele dagen, alles is mogelijk. Ons advies is echter wel om een DISC profiel voorafgaande aan de DISC training te doen, zodat je ook inzicht hebt in jouw eigen karakter. Je hebt dan 2 keuzes:

  1. DISC training
  2. Disc training online

DISC training online

Laten we dit eens nader bekijken, want: een DISC training online zul je wellicht denken? Ja, dit gaat tegenwoordig echt perfect. Met Live video kun je zo’n disc training online volgen. Veel interactie en geen kans op besmettingen met virussen, wat op dit moment nogal een actueel thema is, is het niet?

https://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/gedrag-en-communicatie/

Gerelateerde artikelen

Schakel een SEO specialist in

Het toekomstbeeld

Observatie onderzoek