Next Magazine
Image default
Bedrijven

5 Tips voor investeren in Cryptocurrencies

Tegenwoordig willen steeds meer mensen investeren in cryptomunten. Dit kan komen doordat mensen bijvoorbeeld geen belasting willen betalen over hun spaargeld of omdat ze denken veel geld te kunnen verdienen met Cryptocurrencies. Echter kan het investeren in cryptomunten ook risico’s met zich meebrengen, als je niet beschikt over de juiste kennis.

Zo kun je onder andere een goede crypto cursus volgen, zoals de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Ook kun je natuurlijk informatie opzoeken over de verschillende cryptomunten. Deze 5 tips kunnen jou helpen om succesvol te investeren in cryptomunten.

Tip 1: Doe grondig onderzoek

Er zijn meer dan 13.000 cryptovaluta’s te vinden op CoinMarketCap. Dit is een wereldwijd platform waarop je alle informatie kunt vinden over de verschillende cryptomunten. Daarnaast kun je ook de huidige cryptokoers bekijken van jouw favoriete cryptomunt. Onderzoek of de cryptomunt beschikt over een whitepaper en een goed plan. Als het alleen maar voor de hype is, dan kan het zomaar een scam of pump en dump coin zijn.

Tip 2: Bepaal hoeveel je wilt inleggen

Het is niet slim om al je spaargeld in 1x in de cryptomunten te investeren, omdat de markt af en toe behoorlijk kan fluctueren. De koersen kunnen in een paar minuten of seconden een aantal procent zakken of stijgen. Bekijk geregeld hoe de cryptomunten ervoor staan en zorg dat je alleen het geld inlegt, wat je kunt missen.

Tip 3: Kies voor meerdere cryptomunten

Je kunt natuurlijk all-in gaan op een cryptomunt, maar het is beter om te spreiden. Door te spreiden, is de kans namelijk aanzienlijk kleiner dat je jouw vermogen niet in één keer omlaag ziet gaan. Een voorbeeld om te laten zien hoe dit in zijn werk gaat: je zet bijvoorbeeld een gedeelte op Bitcoin, Etherium en Cardano.

Tip 4: Kies voor een goede crypto app

Er zijn verschillende crypto applicaties, die jou kunnen helpen bij het kopen, verkopen en beheren van jouw cryptomunten. Bitvavo is de beste crypto exchange van Nederland. Zij hebben ook een hele gebruiksvriendelijke app.

Tip 5: Volg een crypto cursus

Het is belangrijk om te beschikken over de juiste theorie. Als jij meer wilt leren over investeren in cryptomunten, bekijk dan eens de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Veel mensen verliezen veel geld, omdat ze niet beschikken over de juiste kennis. Lees bijvoorbeeld een Crypto Masterclass review en investeer in een goede cursus, zodat je zo min mogelijk risico kan lopen.