Next Magazine
Image default
Bedrijven

Behandel je huisdier als familie

In Nederland zijn huisdieren erg in trek. Het zijn echte mensen vrienden en daarom hebben veel families in ons land een huisdier. Vooral de kat en de hond zijn erg geliefd, maar ook konijnen en hamsters komen regelmatig voor. Deze dieren zijn echt lid van het gezin. Ze worden verwend met speelgoed, lekker eten en aandacht. Precies zoals jij en ik. Gezondheid van het beestje is belangrijk, net zo belangrijk als je eigen gezondheid. Het is daarom zaak dat je jouw huisdier regelmatig meeneemt naar een dierenarts. Gelukkig zijn die er in Nederland genoeg. Ook in de regio waar je woont zijn verschillende huisdierendokters te vinden. Woon je in de regio Noord-Brabant? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij dierenarts helmond.

 

Vaccinaties en voeding

Heb jij in de afgelopen tijd een huisdier gekocht, let dan op. Zeker tijdens de coronatijd is het aan te raden om het beestje zo snel als mogelijk is in te schrijven voor een vaccinatie en een algemene controle. Vooral voor honden, katten en konijnen is een vaccinatie van groot belang. Door je huisdier te vaccineren voorkom je dat ze zelf besmet raken met enge ziektes en deze verspreidden. Ten tweede moet je goed kijken welke voeding geschikt is voor jouw huisdier. Ze eten niet allemaal hetzelfde en het kan zelfs zijn dat ze allergisch zijn voor bepaald eten.

 

 

Waarom je regelmatig langs de dierendokter moet

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat je huisdier zich lekker en gezond voelt. Meestal heb je meteen in de gaten als dit niet het geval is. Wanneer je huisdier slecht eet, zich slecht gedraagt of minder energie heeft dan normaal kun je ervan uit gaat dat er iets niet helemaal pluis is. Neem het zekere voor het onzekere en maak een afspraak bij een dierenarts. De meeste dierenartsen zijn tegenwoordig ook op zaterdagen en soms ook op zondagen open. Zo kun je altijd langskomen. De artsen doen er alles om jouw huisdier zich weer goed te laten voelen. Persoonlijke aandacht is hierbij de key. Ook advies op maat hoort bij de behandeling. Een gezond huisdier is een blij baasje. Dat beseffen dierenartsen ook. Ze hebben liefde en passie voor het vak.

 

 

 

 

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-helmond/