Next Magazine
Image default
Gezondheid

Heeft u last van een chronische hoest?

Het hebben van een vervelende chronische hoest is hartstikke vervelend. Heeft u last van een chronische hoest? Dan wilt u hier graag vanaf zien te komen. Maar, kan dit wel? En zo ja, op welke manier kunt u van de chronische hoest af komen? U wilt graag meer informatie inwinnen over het hebben van een chronische hoest. Misschien wilt u ervaringen horen van lotgenoten, of is een deskundig advies waar u naar op zoek bent. Als u meer wilt weten over een chronische hoest, is het raadzaam online kennis op te doen. Raadpleeg enkel betrouwbare websites en vind zo betrouwbare antwoorden op uw vragen.

Wanneer is er sprake van een chronische hoest?

Veel mensen krijgen gedurende de wintermaanden een keer te maken met een griepvirus. Een griepvirus gaat vaak gepaard met hoesten. Heeft u last van zo’n griepvirus en bent u al twee weken aan het hoesten? Dan spreken we nog niet van een chronische hoest. Wanneer spreken we dan wel van een chronische hoest? Wanneer u als volwassenen langer dan acht weken aan het hoesten bent, spreekt men van een chronische hoest. Bij kinderen spreken we van een chronische hoest na vier weken aanhoudend hoesten. Er is dus sprake van een chronische hoest als iemand gedurende lange tijd onafgebroken last heeft van hoestbuien.

De gevolgen van chronisch hoesten

Een ieder die weleens last heeft gehad van hevig hoesten tijdens een griepvirus, weet hoe vervelend dit is. Wanneer u net in bed ligt, steekt een hevige hoestbui weer de kop op. Een chronische hoest verstoort niet alleen uw dagelijkse nachtrust, het heeft nog meer gevolgen. Zo kunt u door de beweging van het hoesten last krijgen van vastzittende spieren en zelfs van schouderklachten. Ook is hyperventilatie vaak het gevolg van een chronische hoest. Heeft u last van een chronische hoest? Blijf er niet mee rondlopen, maar ga op zoek naar een oplossing. Kom zo snel mogelijk van uw chronische hoest af!