Next Magazine
Image default
Bedrijven

Een professionele ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief

Een snel ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief is online te vinden. Dat is natuurlijk erg fijn. Het is namelijk van belang dat u een zakelijke brief opstelt waarin alle belangrijke zaken duidelijk omschreven zijn. U kunt er van uit gaan dat u een beter juridische grond heeft als u een ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief  gebruikt. Veel mensen weten zonder ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief namelijk niet wat zij moeten schrijven in de brief. Er zijn veel opties voor verschillende brieven, er zijn brieven die kort de feiten en omstandigheden beschrijven en er zijn ook brieven waarin alle juridische punten worden aangestipt. Dit is ook deels afhankelijk van het soort contract dat u ontbindt.

Verschillende ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief

U moet de ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief wel aanpassen op uw eigen situatie. Het is vooral van belang dat u de uitkomsten van de onderhandelingen in de brief duidelijk vermeld. Denk bijvoorbeeld aan de vergoedingen en termijnen. U heeft als werknemer een sterke positie tijdens deze onderhandelingen, de gemaakte afspraken moet u dan wel goed vastleggen. Dit is van belang omdat u verder geen zekerheid heeft. U krijgt bij een ontslag met wederzijds goedvinden van de rechter bijvoorbeeld geen transitievergoeding als u een geding aanspant. Vandaar dat het handig kan zijn om de afgesproken bedragen in de brief vast te leggen, dan moet de rechter de bedragen wel toekennen. Het is dus zekerheid voor uzelf. Zekerheid is altijd fijn.

Ondertekenen

Het kan zijn dat uw werkgever u een ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief geeft zodat u deze kan ondertekenen. Het kan in dat geval handig zijn deze samen met een jurist te controleren zodat u zeker weet dat deze brief alle belangrijke punten bevat. Zo bent u zeker van een goede afsluiting van uw baan. De ontslag met wederzijds goedvinden voorbeeldbrief  moet u dus altijd personaliseren.Gerelateerde artikelen

Onderhouden en verbeteren

Behandel je huisdier als familie

Moeite met het rijbewijs