Next Magazine
Image default
Bedrijven

Hoe je het milieu en je werknemers tevreden houdt

Als bedrijf straal je natuurlijk het liefst naar de buitenwereld uit dat je milieubewust bent en meegaand bent met je werknemers. Echter is dit niet altijd even gemakkelijk. Je bent namelijk niet in een dag milieubewust en ook niet binnen enkele seconden meegaand met je werknemers. Hier zit tijd en energie in. Maar wat zijn nu wel manieren waarop jij je bedrijf milieubewust kan maken en aan je werknemers kan laten zien dat je hun werk waardeert? Om je daarbij te helpen zal dit artikel enkele opties beschrijven die gaan van zakelijk leasen tot het installeren van zonnepanelen.

 

Ga het gesprek aan

Zodra je wilt laten zien dat je tevreden bent over je werknemers en ze wilt helpen waar nodig, is het misschien belangrijk om te kijken wat er nog mist. Je zou bijvoorbeeld aan je werknemers kunnen vragen waar ze behoefte aan hebben en op die manier het gesprek aangaan. Vaak worden dit soort verzoeken namelijk niet uit henzelf naar boven gebracht en is het daarom fijn als er naar wordt gevraagd. Zo kan een werknemer behoefte hebben aan zakelijk leasen omdat hij/zij veel kilometers maakt voor het werk. Door die persoon de optie hiertoe te bieden, zal je merken dat er ook waardering terug komt en je op die manier misschien wel meer productiviteit terug ziet.

 

Duurzame oplossingen

Zodra je een beter idee hebt van wat werknemers missen tijdens hun werk, is het natuurlijk belangrijk om hiermee aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden voor zowel de klant als de werknemer en is dit dus een goed iets om in te investeren. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het installeren van zonnepanelen op het dak van je bedrijf. Op deze manier ben je niet alleen minder afhankelijk van de dure energieprijzen, maar zal je ook een duurzamere uitstraling hebben naar de buitenwereld en de werkvloer zelf.

 

Kleine veranderingen

Naast het opwekken van duurzame energie zijn er natuurlijk altijd nog kleine aanpassingen die gedaan kunnen worden om duurzamer te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld om alle werknemers die brandstof auto’s leasen om te zetten naar elektrisch leasen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het bedrijf milieubewuster is, maar de werknemers misschien ook wel een stuk meer tevreden met hun milieubewuste manier van zich verplaatsen.