Next Magazine
Image default
Bedrijven

Ilumio raamdecoratie: plisségordijnen

Plisségordijnen zijn van alle ilumio raamdecoraties, die bedoeld zijn om uw interieur te beschermen tegen de zon en de hitte, een van de meest interessante opties als het gaat om functionaliteit. Ze kunnen in alle vormen worden gemaakt: rechthoekig, driehoekig, trapeziumvormig of rond. U kunt kiezen uit een zeer rijk assortiment stoffen in diverse kleuren, waardoor u gemakkelijk de stof vindt die perfect bij uw interieur past.

Honingraatplisségordijnen

Bij plisségordijnen heb je de keuze uit enkele of dubbele stof. Geplooide jaloezieën van dubbele stof hebben een vorm die lijkt op een honingraatstructuur. Deze structuur isoleert uw huis erg goed. De dubbele structuur zorgt voor een statische lucht tussen de twee lagen stof. Zo blijft de warme lucht in de winter binnen en in de zomer buiten. Plisségordijnen met honingraatstructuur kunnen warmteverlies door het raam tot wel 25% verminderen. U kunt ook kiezen voor plisségordijnen met een enkele stof. Gelukkig hebben deze ook een isolerende werking, zij het in mindere mate. De unieke stof en het materiaal waarvan het gordijn gemaakt is, isoleren uw woning in ieder geval voldoende om op uw energierekening te kunnen besparen.

Unieke eigenschappen

Elke stof of canvas die we aanbieden, heeft unieke eigenschappen voor licht- of warmtedoordringing. Door uw voorkeuren aan te geven, kunnen wij u helpen de ideale plisségordijnen te kiezen. Met de juiste stof kunt u een verduisterend plisségordijn hebben dat de kamer bijna volledig donker kan maken. Anderzijds kiest u een doorschijnende stof die veel licht binnenlaat, als u wilt dat uw kamer baadt in natuurlijk licht. Dankzij de stoffen die thermische isolatie bieden kunt u ook de temperatuur beter beheersen. Dit bespaart u geld op verwarming of airconditioning. Naast de temperatuur vangt een plisségordijn ook een deel van het geluid van buiten op. Bovendien vangen geplooide tinten veel binnenkomende schadelijke UV-stralen op.