Next Magazine
Image default
Bedrijven

Pokerchips

Pokerchips kunnen worden gebruikt bij meerdere spellen. Ze worden gebruikt voor verschillende spellen, maar worden ook gebruikt bij poker. Vroeger werden er geen pokerchips gebruikt, maar werd er gespeeld met geld. Waarom is dit veranderd? Daar zijn diverse redenen voor.

De voornaamste reden is dat pokerchips veel makkelijker te gebruiken zijn dan contanten. Chips zijn makkelijker, en nauwkeuriger te tellen en te verdelen. Dit voorkomt vooral fouten bij het uitbetalen van cash games. In speelhuizen hebben ze een vaste verdeling van de chips en hebben ze strenge beveiligingsmaatregelen, zoals UV-labels. Ook is het een voordeel dat je pokerchips makkelijk kunt bewaren in een pokerset, dit zou met geld heel anders zijn.

Nog een ander groot voordeel van het gebruiken van pokerchips is dat mensen sneller risico nemen met chips dan met geld. Dit kan een groot voordeel zijn voor speelhuizen waar je kunt pokeren en/of je spellen kunt spelen.

Hieronder vind je de standaardkleuren die het vaakst worden gebruikt, en zoals ze zijn voorgeschreven in de Amerikaanse wetgevingsinstanties:

$0,50: Mosterdgeel
$1: Wit
$2,50: Roze
$5: Rood
$10: Blauw
$20: Geel
$25: Groen
$100: Zwart
$500: Paars
$1000: Oranje
$5000: Grijs
$10.000: Bruin

Dit zijn de basiskleuren met de waarde erbij. Bij poker worden nooit alle kleuren gebruikt. Er wordt van te voren aangegeven met welke chips er worden gespeeld en daar kunnen de deelnemers dan rekening mee houden. Bij grotere toernooien met een hoge buy-in, zie je vaak dat de bedragen veel hoger zijn dan kleinere toernooien met een lage buy-in. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden met het uitkiezen van de pokerchips.

Pokerset samenstellen

Van de pokerchips hierboven kun je ook je eigen pokerset samenstellen. Je kunt zelf kiezen welke chips jij in je set wil hebben en je kunt ook de waardes aanpassen. Je kunt kiezen tussen enorm veel verschillende sets, de prijzen hiervan kunnen zelfs oplopen tot duizenden euro’s. 

De prijzen hangen af van het materiaal van een pokerset. De chips kunnen gemaakt worden door veel verschillende materialen. Het goedkoopste materiaal is plastic/composiet. Een pokerset kun je dan ook voor een goedkope prijs ophalen. Dit is bedoeld voor pokeraars die net beginnen met pokeren of mensen die het soms leuk vinden om te pokeren maar er verder niet veel aandacht aanbesteden. De duurste pokerchips worden gemaakt met het materiaal; clay of keramiek. Deze chips worden gebruikt op de grootste toernooien in de wereld.

Naast het kiezen van materiaal en verschillende waardes, kun je ook de hoeveelheid chips bepalen die jij wilt hebben in je pokerset. De pokersets zijn doorgaans te koop in 3 verschillende formaten, namelijk 300, 500 of 1000 pokerchips. Bij het kiezen van de hoeveelheid chips houd je rekening met de hoeveelheid mensen met wie jij gaat pokeren. Poker je vaak met 6 spelers of minder? Dan kun je het beste gaan voor 300 chips. 500 pokerchips zijn bedoeld voor maximaal 10 spelers. Ben jij van plan om met meer dan 10 mensen te gaan pokeren? Dan moet je gaan voor 1000 pokerchips.

Het laatste waar je rekening mee moet houden is jou niveau op het gebied van poker. Ben jij pas een beginner? Dan kun je het best gaan voor een starters pokerset of een beginners pokerset. In de set zitten alle benodigdheden, en je kunt zelf kiezen of je 300 of 500 pokerchips wilt.

Voor pokeraars die het spelletje al langer spelen en het al helemaal onder de knie hebben, daar zijn enorm veel mogelijkheden voor. Je gaat namelijk vooral kiezen voor kwaliteit. Wil jij topkwaliteit? Of ben jij tevreden wanneer je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt? Bij deze verschillende sets kun je ook weer kiezen tussen het aantal chips, maar ook of je er een small blind button, big blind button, dealer button en/of dobbelstenen bij wilt hebben.