Next Magazine
Image default
Bedrijven

Verkeerd interpreteren van signalen

Zintuigen versturen direct signalen of prikkels naar het menselijk brein op het moment dat ze in gebruik zijn. Bij de meeste kinderen is dit geen probleem en vanzelfsprekend, toch hebben sommige kinderen moeite met het verwerken van deze informatie, dit worden sensorische integratie problemen genoemd. Iemand die hier last van heeft verwerkt dus informatie verkeerd en weet niet goed wat te doen met deze informatie. Dit klinkt tot nu toe vrij onschuldig, maar wees er van bewust dat dit kan leidden tot woede-uitbarstingen en gedragsproblemen. Het kan ook voorkomen dat mensen die last hebben van sensorische integratie problemen juist tegenovergestelde reacties vertonen. Ze nemen deze prikkels dan niet of nauwelijks waar. Dit kan resulteren in een angstig gevoel. Dit soort problemen komen voornamelijk voor bij kinderen met ADHD, ADD en andere autisme spectrum stoornissen.

 

Wat je kunt doen

 

Gelukkig zijn er met alle techniek van de hedendaagse wereld al verschillende oplossingen. Sensolife bijvoorbeeld verkoopt hulpmiddelen sensorische integratie. Deze hulpmiddelen kunnen gebruikt worden tijdens de behandeling en therapie die het kind kan ondergaan. Al deze producten zijn speciaal ontworpen om de ontwikkeling van de zintuigen de juiste richting op te duwen en te ontwikkelen. Wanneer het kind gaat spelen met deze hulpmiddelen worden de emotionele en motorische omwikkelingen tegelijkertijd ontwikkelt. De producten in het assortiment van Sensolife zijn verschillende vormen van bestaand speelgoed speciaal ontwikkelt om de problemen van het kind te verhelpen. Het wordt door specialisten aangeraden om thuis zoveel mogelijk bezig te zijn met allerlei oefeningen.

Het assortiment van Sensolife bestaat onder andere uit de sensory sox, de sensorische slang, het sensorische pad, sensorische handschoenen (4 stuks) en sensorische kussens.

 

Bewezen resultaat

 

Er zitten waardevolle voordelen aan het gebruik van deze hulpmiddelen. Het belangrijkste voordeel is dat de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Twijfel niet wanneer jij iemand kent die leidt aan sensorische integratie problemen. Je hebt de kans om hem of haar sterker en gezonder te maken zodat zij kunnen genieten van het leven. Voor meer informatie over sensorische integratie kun je contact opnemen met een huisarts of psycholoog. Wanneer je op zoek bent naar hulpmiddelen kun je een kijkje nemen op de website van Sensolife.

 

https://www.sensolife.nl/c-5151552/hulpmiddelen-bij-prikkelverwerking-problematiek/