Next Magazine
Image default
Bedrijven

Waarom je als ondernemer moet kiezen voor occasion lease

Ben je als ondernemer op zoek naar een nieuwe auto voor jezelf of je medewerkers? Zo ja, dan vraag je je misschien af of leasen de juiste optie voor je is. Als het gaat om zakelijke auto’s kan occasion auto leasen om een aantal redenen een geweldige keuze zijn. Lees verder voor meer informatie over waarom ondernemers zouden moeten kiezen voor occasion auto leasing.

 

Laag maandbedrag

Een auto leasen is een geweldige manier om een nieuwe auto te krijgen zonder de volledige prijs vooraf te hoeven betalen. Met een vast maandbedrag kun je van tevoren budgetteren en weet je precies hoeveel je elke maand moet betalen. En aan het eind van de leaseperiode heb je de mogelijkheid om de auto te kopen voor de restwaarde. Dus als je op zoek bent naar een voordelige manier om in een nieuwe auto te rijden, is leasen zeker het overwegen waard.

 

Lage afschrijving

Voor (startende) ondernemers is het vaak voordelig om een jonge gebruikte auto te kopen op basis van financial lease. Een occasion auto leasen is een goed alternatief voor de aanschaf van een nieuwe auto, omdat de afschrijving bij gebruikte auto’s veel lager is. Dit betekent dat de totale kosten van de auto lager zullen zijn, evenals de BTW. Het BTW-bedrag moet door de ondernemer worden voorgeschoten, maar kan later bij de belastingdienst worden teruggevraagd. De aanschaf van een tweedehands auto op basis van financial lease is daarom voor veel ondernemers een haalbare optie.

 

Fiscale voordelen

Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen aan het leasen van een occasion auto. Je kunt BTW, rente en afschrijvingskosten fiscaal terugvorderen. Als startende ondernemer kun je bovendien aanspraak maken op de startersaftrek. Dus als het gaat om het kiezen van een auto, laat dan de zorgen achter je en lease met een gerust hart. Wel moet je rekening houden met bijtelling. Die betaal je als je jaarlijks meer dan 500 privé kilometers maakt met je leaseauto. Het is tevens belangrijk om de kleine lettertjes zorgvuldig te lezen voordat je een lease-overeenkomst ondertekend, want er kunnen beperkingen zijn op de manier waarop je de auto kunt gebruiken of boetes voor het overschrijden van de afgesproken kilometerstand! 


Dus als je op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om achter het stuur te kruipen van een betrouwbaar stel wielen, overweeg dan om een zakelijke tweedehands auto te leasen.