Next Magazine
Image default
Bedrijven

Wat is een SEO tekst?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat je waarschijnlijk al een klein beetje op weg helpt naar de betekenis van dit woord. Een SEO tekst is een tekst waarin bepaalde zoektermen worden gebruikt. Met behulp van deze zoektermen kan een tekst snel gevonden worden in een zoekmachine, zoals Google. Een goede tekst met de juiste zoektermen komt dan ook eerder tevoorschijn dan een tekst met de verkeerde zoektermen. Het is daarom van belang dat er een aantal doelen worden gesteld bij het schrijven van goede webteksten.

De kwaliteit van zoektermen
De krachten van het internet nemen steeds meer toe. Je kan al nauwelijks meer een dag zonder internet, want tegenwoordig is er alles op te vinden. Een aantal jaar geleden waren de zoekmachines minder ontwikkeld dan nu. Het ging er toen om dat er vooral veel zoektermen in de tekst werden verwerkt. Het maakte daarbij niet zoveel uit of de tekst een goedlopend verhaal was of niet. De hoeveelheid van zoektermen was belangrijker. Inmiddels is dit veranderd. Er komen nu ook andere factoren kijken bij het schrijven van een SEO tekst. 

Een goede SEO tekst
Een goede SEO tekst bevat bijvoorbeeld de juiste zoektermen, maar daarnaast wordt er ook gekeken naar de relevantie van de zoektermen. De zoektermen moeten wel overeenkomen met de tekst. Er wordt niet alleen gekeken naar het onderwerp van de tekst, maar ook naar woorden die passen bij de tekst. Als je bijvoorbeeld een tekst over wandelen schrijft, dan horen wandelschoenen hier bijvoorbeeld ook bij. De zoekmachines zijn tegenwoordig beter ontwikkelt en letter ook op deze facetten in een tekst.

SEO schrijven
Als je van plan bent een SEO tekst te gaan schrijven, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Houd goed in je achterhoofd voor je wie je tekst gaat schrijven en wat precies je boodschap is in de tekst. Deze moeten dan ook goed naar voren kunnen komen in een tekst. Een seo tekstschrijver kan je hierbij hellpen.. Als je dit eenmaal hebt besloten, is het belangrijk om op de structuur van een tekst te letten. Dit maakt dan de basis van de SEO tekst en kan je in de goede richting helpen.

http://www.textmakelaar.nl