Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Dakkapel vernieuwen? Laat uw dakkapel schilderen!

Houten dakkapellen hebben onderhoud nodig. Gebeurt dat niet? Dan kan deze dakkapel snel achterstallig onderhoud vertonen. Bovendien ontstaan er dan ook vaak lekkages. Dat is niet alleen zonde, ook de kosten van deze reparaties liggen hoog. Bijvoorbeeld wanneer u delen van de dakkapel moet vernieuwen.

Een houten dakkapel is mooi en kan ook eenvoudig mooi blijven. Bijvoorbeeld door de dakkapel periodiek te schilderen. Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen deze klus zelf uit te voeren. Heeft u echter geen ervaring met deze klus en vindt u op hoogte werken te riskant? Dan kunt u de dakkapel laten schilderen door een vakkundige schilder uit uw regio.

Wanneer de dakkapel vernieuwen?

De keuze voor het vernieuwen van een dakkapel maakt u niet zomaar even. Veel huiseigenaren zijn namelijk aan hun dakkapel gehecht. Dat merken zij overigens niet wanneer de dakkapel nog op de woning zit, maar vooral wanneer de dakkapel verouderd raakt en men aan vernieuwing denkt. Een dakkapel is namelijk zeer bepalend voor de uitstraling van een woning.

Wilt u een dakkapel vernieuwen? Dan heeft u daar waarschijnlijk een goede reden voor. Bijvoorbeeld omdat de dakkapel te oud is, er veel mankementen zijn, u met een dakkapel lekkage te maken heeft of wanneer een renovatie praktisch net zo veel kost als een complete vernieuwing.

Waar moet u op letten?

Heeft u besloten de dakkapel te vernieuwen? Dan kunt u verschillende opties overwegen. Kies bijvoorbeeld voor het vernieuwen van de rabatdelen, kozijnen of dakbedekking. Dit is echter alleen te adviseren wanneer de constructie van de dakkapel nog in een goede staat is. U kunt ook de complete dakkapel vernieuwen. Bijvoorbeeld door de dakkapel te laten verwijderen en een nieuwe dakkapel te plaatsen.

Afhankelijk van uw wensen is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Gebruik daarom de volgende tips:

  • Vergelijk altijd de prijzen van verschillende bedrijven en vakmensen. De prijsverschillen kunnen namelijk oplopen tot 30% of meer.

  • Heeft het bedrijf of de vakman een keurmerk, welke garanties worden er geboden en is het bedrijf aangesloten bij een brancheorganisatie?

  • Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig platforms waarop klanten een review kunnen schrijven. Kijk daarom of u referenties kunt vinden.

  • Zit het bedrijf bij u in de buurt of komt het bedrijf van ver? Door te kiezen voor een lokaal bedrijf kunt u op een eenvoudige manier kosten besparen. Veel bedrijven rekenen binnen een straal van 15 km namelijk geen voorrijkosten.