Next Magazine
Image default
Bedrijven

Wil jij containers voor afval huren? Drie tips

Wil jij een of meerdere containers laten plaatsen? Je zit waarschijnlijk met veel vragen over onder andere waar je op dient te letten. In dit artikel helpen we je bij het maken van een keuze over het type container dat je het beste kunt laten plaatsen en van welke aanbieder je deze het beste kunt afnemen.

Tip 1. Van Leeuwen is een van de grootste aanbieders

Een van de grootste en bekendste aanbieders van containers is van Leeuwen. De Van Leeuwen Recyling Groep kan voor korte en langere periodes een container plaatsen. Van Leeuwen heeft allerlei type containers voor afval variërend van grofvuil tot hout, metaal, karton en allerlei soorten bouw-, sloop- en restafval. Wat jouw behoefte voor containers ook is, bij Van Leeuwen ga je waarschijnlijk vinden wat je zoekt.

Tip 2. Naast van Leeuwen containers zijn er ook veel andere aanbieders

Naast Van Leeuwen zijn er tal van andere aanbieders van containers in Nederland. Van Leeuwen containers is hierin een prominente aanbieder, maar een andere bekende aanbieder is VLK. Bij het maken van een vergelijking tussen Van Leeuwen, VLK en andere aanbieders is een aspect natuurlijk het type container wat je wilt huren. Een andere afweging is hoe lang je de container wilt huren. De prijzen worden vaak namelijk relatief lager naar mate je een container voor een relatief kortere periode wilt huren.

Tip 3. De hoeveelheid afval is bepalend voor het type container

Als je bij Van Leeuwen containers, VLK of een andere verhuurder van containers een prijsopgave doet, besef je dan goed dat er grote verschillen zijn qua prijzen en beschikbaarheid tussen de verschillende type containers. Dat de prijzen zover uit elkaar liggen heeft er ook mee te maken dat er in een afvalcontainer vaak meerdere keren zoveel afval past als in een rolcontainer. En dan hebben grote partijen als Van Leeuwen, VLK en andere aanbieders vaak ook nog allerlei verschillende soorten containers binnen de verschillende categorieën die op zich behoorlijk in grootte kunnen verschillen. Hou hier dus rekening mee als je besluit een container te gaan huren bij Van Leeuwen of een andere aanbieder.

Vond je het een interessante blog? Lees dan ook eens over wat upcycling en downcycling precies inhoudt