Next Magazine
Image default
Eten en drinken

Tips voor het kiezen van kerstservies

De feestdagen komen er weer aan. Gezellig met de familie samen zijn en genieten van lekker eten. Kerst is dé feestdag waar bedrijven op kunnen inspelen. En ook restaurants en andere horeca ondernemers spelen hier graag op in. Naast het lekkere eten en drinken dat ze aanbieden gaat het bij kerst net wat verder. Het draait om het creëren van een gezellige en knusse sfeer of juist een wat luxere uitstraling van het restaurant. In ieder geval mag de kerstboom of kerstversieringen niet ontbreken in het restaurant. 

 

Als je als horeca ondernemer hebt besloten uit te pakken met kerst en een speciaal menu hebt gekozen dan is het tijd om na te denken over hoe je het gaat presenteren. In dit artikel geven we tips mee over hoe je het beste kerstservies kan uitkiezen. 

Tip 1: Weet wat je serveert

Voordat je begint met het inslaan van nieuw advies bij een horeca groothandel is het handig dat je precies weet wat op het menu staat. Elk gerecht heeft namelijk een andere presentatie nodig. Voor het voorgerecht wil je een kleiner bord hebben dan voor het hoofdgerecht en voor het toetje. Witte wijn serveer je in een ander glas dan rode wijn. En ook het bestek moet weer passen bij het eten dat geserveerd wordt. 

 

Bestaat het menu uit een vijf-gangendiner dan moet het bestek daarop aangepast worden. En als je een high tea organiseert wil je graag dat de theekopjes en theekannen ook in de kerststijl zijn. Kortom weet wat je serveert en pas het horeca servies daarop aan. Doe nooit random inkopen want dat is zonde. 

Tip 2: Serveer de gerechten in stijl 

Als je eenmaal helder hebt wat voor gerechten je wil gaan serveren is het tijd om inspiratie op te doen over hoe je het wil serveren. Afhankelijk van de horeca onderneming dat je hebt en de keuken die je serveert kan je kiezen wat voor soort kerst stijl je wil hanteren. 

 

Kies je voor een luxe stijl dan wil je zo min mogelijk afleidingen op de tafel hebben. Enkel een waxine lichtje in een luxe uitziende waxinelichthouder en een opgerolde servet met een lintje erom heen. Kies een tafelkleed uit met effen kleuren en serveer het servies op een nette manier. Ga je liever voor een wat speelsere look dan kan je wel kiezen voor een vrolijk kerst tafelkleed en wat meer versiering op de tafel. 

Tip 3: Kies de kerst kleuren uit

Onze laatste tip is het uitkiezen van kleuren die passen bij de gekozen kerst stijl. Vaak als je kiest voor een luxe uitstraling kan je denken aan donker servies zoals blauw, zwart of donkergroen. Bij de gezellige kerstsfeer horen vrolijke kerst kleuren zoals rood, wit of lichtgroen of zelfs borden met een leuke kerst tekening. Ook het bestek moet passen bij de kleuren van het servies. Vaak bij feestdagen of speciale gelegenheden kiest men ervoor om goud bestek op tafel te leggen. 

 

Hopelijk kan je door onze tips het geschikte servies uitkiezen voor de feestdagen. We wensen je bij deze alvast een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar. 


{{external-image}}

https://www.apssupply.nl/