Next Magazine
Image default
Bedrijven

Zó bereid je je tuin voor op de winter!

De echte zomermaanden zijn voorbij, de blaadjes beginnen van de bomen te vallen en de dagen worden steeds korter. De herfst is in aantocht. Hoewel we niet meer kunnen genieten van lange zomeravonden in de tuin, is het van belang dat we het goed blijven onderhouden. Ook moeten we onze tuin vast voorbereiden op de koude wintermaanden die komen gaan. Echte tuinliefhebbers kijken vast naar dit seizoen uit, maar de nieuweling zal met wat vragen achterblijven. We leggen je uit hoe tuinonderhoud in de herfst werkt en we geven je enkele tips en tricks mee om jouw tuin in mum van tijd winterproof te maken. Lees je mee?

Het beste seizoen om je bollen te planten

Het beste seizoen om je bollen te planten is in de herfst. Zo poppen de bloemknoppen in de lente precies op het juiste moment uit de grond. Waar ze in de lente graag genieten van een vochtige ondergrond, mag het in de zomermaanden droog en waterdoorlatend zijn. Kies een geschikte plek uit voor de bollen, dit is noodzakelijk voor een goede bloei. Mocht je nog op zoek zijn naar geschikte schoenen voor het tuinonderhoud, kun je eens een kijkje nemen bij werkschoenen Grisport materiaal.

Een extra snoeibeurt voor heggen en heesters

Er zijn een aantal elementen in de tuin waarbij het van belang is dat je ze in de herfst nogmaals snoeit. Zo voorkom je dat heggen – als gevolg van vochtafzetting – verrotten. Snoei ze echter niet te ver, gaten in de heg zullen in de wintermaanden niet teruggroeien en dit kan er wat kaal uit gaan zien. Ook heesters kunnen een snoeibeurt in de herfst goed gebruiken. Wanneer ze vergelen, ombuigen of zaad schieten weet je dat de tijd daar is. Snoei je de heesters niet, loop je het risico dat ze afsterven. Mocht je nog een goede snoeischaar nodig hebben, overweeg dan eens de felco 2 schoeisnaar kopen.

Grasonderhoud

Ook je grasveld vergt in de herfst nog even wat extra aandacht om zich voor te kunnen bereiden op de koude wintermaanden. Het is belangrijk dat je bladeren regelmatig verwijdert. Ze houden het licht weg en bevorderen de vorming van droge, bruine plekken en de groei van mos. Maai het gras niet korter dan vijf centimeter, langer gras kan het karige zonlicht beter benutten. Je laatste maaibeurt voer je uit begin november. Eventueel kun je nog speciale gazonvoeding voor in de herfst toevoegen. Dit versterkt het gras en vergroot de vochtbestendigheid. Ideaal dus om het veld voor te bereiden op de winter.

De benodigdheden

Goed onderhoud vraagt natuurlijk om de juiste benodigdheden. Of het nu gaat om een snoeischaar of werkschoenen: Tuinonderhoud aanschaffen doe je eenvoudig online of offline in een tuinwinkel. Je vind hier een groot aanbod aan groenonderhoud en zult altijd iets geschikts vinden voor het onderhoud van jouw tuin. Ook kun je de medewerkers om advies vragen mocht je nog wat vragen hebben over de onderhoud van jouw tuin. Zij zijn expert op dit gebied en kunnen jou als geen ander adviseren